Pyragas išeina be galo minkštas, gardus ir nepaprastai gražus. Papuoš bet kokį stalą!
Sudėtis:
230 g miltų + 20 g baltai tešlai
200 g grietinės
4 kiaušiniai
100 g sviesto
pusę šaukštelio sodos
1 šaukštelis kepimo miltelių
20 g kakavos
250 g cukraus
druskos
Glajui:
50 g pieniško šokolado
30 ml pieno
20 g sviesto
Gaminimas:
Į miltus suberkite žiupsnelį druskos, kepimo miltelius ir sodą. Ištirpinkite sviestą, tada atvėsinkite.
Į švarų dubenį įmuškite kiaušinius. Supilkite cukrų. Plakite maišytuvu dideliu greičiu dvi ar tris minutes, kol pasidarys puru. Tada supilkite grietinę ir atvėsintą sviestą. Maišykite iki vientisos masės.
Suberkite miltų mišinį dalimis, kiekvieną kartą maišydami iki vientisos masės. Tai galima padaryti naudojant maišytuvą mažu greičiu arba mentele.
Gautą tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Supilkite į du dubenėlius. Vienoje tešlos dalyje per sietelį išsijokite kakavą. Maišykite iki vientisos masės.
Į antrąją tešlos dalį įpilkite tokį pat kiekį miltų. Maišykite iki vientisos masės.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Šonus sutepkite aliejumi. Tešlą paskleiskite trimis šaukštais. Pirmiausia trys šaukštai baltos tešlos. Tada trys šaukštai tamsios tešlos.
Tokiu būdu dėkite baltą ir tamsią tešlą, kol tešlos baigsis. Ant tešlos padarykite piešinį mediniu pagaliuku.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pašaukite pyragą į orkaitę maždaug 40 minučių. Kai iškeps, palaukite, kol atvės. Tada išimkite iš formos.
Paruoškite glajų. Į vandens vonelę įdėkite šokoladą, sviestą ir supilkite pieną. Maišydami virkite, kol visiškai ištirps. Truputį pravėsusį glajų supilkite ant pyrago. Išlyginkite, padarykite ruožus. Leiskite glazūrai visiškai sukietėti. Po to pyragą galima tiekti ant stalo.
Skanaus!