Ketvirtadienis, 5 gruodžio, 2024

Naujausi

Pyragas „Zebras“. Paprastas, skanus ir greitas receptas!

Pyragas išeina be galo minkštas, gardus ir nepaprastai gražus. Papuoš bet kokį stalą!

Sudėtis:

230 g miltų + 20 g baltai tešlai

200 g grietinės

4 kiaušiniai

100 g sviesto

pusę šaukštelio sodos

1 šaukštelis kepimo miltelių

20 g kakavos

250 g cukraus

druskos

Glajui:

50 g pieniško šokolado

30 ml pieno

20 g sviesto

Gaminimas:

Į miltus suberkite žiupsnelį druskos, kepimo miltelius ir sodą. Ištirpinkite sviestą, tada atvėsinkite.

Į švarų dubenį įmuškite kiaušinius. Supilkite cukrų. Plakite maišytuvu dideliu greičiu dvi ar tris minutes, kol pasidarys puru. Tada supilkite grietinę ir atvėsintą sviestą. Maišykite iki vientisos masės.

Suberkite miltų mišinį dalimis, kiekvieną kartą maišydami iki vientisos masės. Tai galima padaryti naudojant maišytuvą mažu greičiu arba mentele.

Gautą tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Supilkite į du dubenėlius. Vienoje tešlos dalyje per sietelį išsijokite kakavą. Maišykite iki vientisos masės.

Į antrąją tešlos dalį įpilkite tokį pat kiekį miltų. Maišykite iki vientisos masės.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Šonus sutepkite aliejumi. Tešlą paskleiskite trimis šaukštais. Pirmiausia trys šaukštai baltos tešlos. Tada trys šaukštai tamsios tešlos.

Tokiu būdu dėkite baltą ir tamsią tešlą, kol tešlos baigsis. Ant tešlos padarykite piešinį mediniu pagaliuku.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pašaukite pyragą į orkaitę maždaug 40 minučių. Kai iškeps, palaukite, kol atvės. Tada išimkite iš formos.

Paruoškite glajų. Į vandens vonelę įdėkite šokoladą, sviestą ir supilkite pieną. Maišydami virkite, kol visiškai ištirps. Truputį pravėsusį glajų supilkite ant pyrago. Išlyginkite, padarykite ruožus. Leiskite glazūrai visiškai sukietėti. Po to pyragą galima tiekti ant stalo.

Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šviežius burokėlius ruošiu tik taip: juos noriai valgo net ir tie žmonės, kurie nemėgsta šios daržovės!

Burokėliai – tikra gamtos dovana, pilna naudingų maistinių medžiagų, vitaminų ir antioksidantų. Tai viena iš tų daržovių, kuri ne tik maitina jūsų kūną, bet...

Mandarinai: kiek galima suvalgyti, kad nepakenktumėte organizmui?

Šaltuoju metų laikotarpiu mandarinai užima ypatingą vietą mūsų mityboje – jie ne tik puikiai papildo kasdienį vitaminų racioną, bet ir suteikia šventinę nuotaiką. Dėl...
---