Saldus vyniotinis „Uraganas“ tinka tiek paprastomis dienomis, kai norisi ko nors saldaus, tiek švenčių proga, kai reikia papuošti stalą gardėsiais. Išmėginkite!
Sudėtis
75 g miltų
4 kiaušiniai
60 ml pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
70 g cukraus
45 ml aliejaus
1,5 šaukšto kakavos
1,5 šaukšto vandens
Gaminimas
Įkaitinkite aliejų arba, jei norite, galite pakeisti jį sviestu. Tada ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną, pusę cukraus normos, kiaušinių trynius, vanilinį cukrų. Mišinį plakite maišytuvu.
Į kiaušinio baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite. Tada palaipsniui suberkite likusį cukrų. Plakite, kol susidarys stabili baltymų masė. Sumaišykite abi gautas mases.
Gautą masę padalykite į dvi dalis. Į vieną iš jų įmaišykite iš anksto su karštu vandeniu sumaišytą kakavą. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite baltą tešlą. Tada tamsią. Šakute perbraukite per paviršių, kad susiformuotų raštai.
Pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 20-25 min. Iškepusį pyragą apverskite ir ant to paties kepimo popieriaus susukite į ritinį. Palikite atvėsti.
Vyniotinį galite įdaryti įdaru. Atvėsusį pyragą truputį atvyniokite (tik ne iki galo!) ir pridėkite įdaro. Galite naudoti tirštą uogienę, varškę su cukrumi ar varškės kremą.
Vėl suvyniokite ir padėkite į šaldytuvą valandai. Patiekite supjaustytą prie kavos ar arbatos. Saldus vyniotinis „Uraganas“ pradžiugins visus!
Skanaus!
Bananų vyniotinis. Toks skanus, kad norėsite pakartoti!
Kai bananų vyniotinis bus padėtas ant stalo, visa kita taps nematoma. Jis toks skanus, kad vieno gabalėlio niekada neužtenka!
Jums reikės:
Biskvitui:
- 8 kiaušiniai
- 8 šaukštai cukraus pudros
- 8 šaukštai žemės riešutų
- 1 stiklinė miltų
- 6 g kepimo miltelių
Kremui:
- 600 ml pieno
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 1 šaukštas cukraus
- 100 g cukraus pudros
- 125 g sviesto
- 1 pakelis vanilinio pudingo
- 6 bananai + citrinos sultys
Papuošimui:
- 2 pakeliai vanilinio pudingo
- 250 ml šalto pieno
- šokolado
Gaminimas:
Pirmiausia paruošiame kremą. Sumaišykite pudingo miltelius su cukrumi ir trupučiu pieno. Mes galime užvirinti likusį pieną ir kai jis užvirs, supilkite pudingo mišinį. Uždenkite virtą pudingą maisto folija ir leiskite atvėsti.
Tuo tarpu mes paruošime tešlą. Į didelį dubenį išplakame kiaušinius, suberiame cukraus pudrą ir plakame plaktuvu. Kai masė taps puri, sutrinkite ir suberkite riešutus, miltus ir kepimo miltelius. Supilkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 180 ° C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Tada leiskite tešlai atvėsti.
Bananus nulupkite ir pamirkykite citrinų sultyse. Kremą baigiame išplakdami minkštą sviestą su cukraus pudra, lėtai plakdami įmaišome jį į atvėsintą pudingą. Paruoštą kremą tolygiai paskirstykite ant tešlos. Išdėliokite bananus. Ir suvyniokite abu tešlos galus link centro.
Užtepkite likusį kremą ant paviršiaus. Leiskite vyniotiniui keletą valandų pastovėti. Tada išplakite pudingą su pienu ir dar kartą padenkite visą vyniotinį. Bananų vyniotinis paruoštas, palikite jį sustingti ir patiekite.
Labai skanus pyragas, kurio nereikia kepti. Išbandykite!
Šis pyragas bus neįtikėtinai minkštas, skanus, saldus ir svarbiausia – jo nereikės kepti! Būtinai išbandykite ir pradžiuginkite artimuosius! Be to, galite šį pyragą gaminti su savo vaikais, tai bus puikus laiko praleidimas kartu.
Ingredientai:
šokoladiniai sausainiai – 500 gramų;
pienas – 800 mililitrų;
kiaušinio tryniai – 7 vienetai;
miltai – 4 valgomieji šaukštai;
sviestas – 150 gramų;
krakmolas – 2 valgomieji šaukštai;
cukrus – 200 gramų;
bananai – 4 vienetai;
kondensuotas pienas – 1 indelis.
Gaminimas:
Kremo gaminimui: kiaušinių trynius sumaišykite su 200 gramų cukraus, krakmolu, miltais ir 100 mililitrų pieno. Po to supilkite likusį pieną ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tuomet kremą supilkite į keptuvę ir virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol jis sutirštės. Jei bus likusių gabalėlių – išvirusį kremą suplakite mikseriu.
Sudėkite į kremą sviestą, išmaišykite ir leiskite jam atvėsti. Tuomet supjaustykite bananus mažais apskritimais. Kepimo formos apačioje užtepkite kremo ir ant jo sudėkite šokoladinių sausainių sluoksnį, tuomet vėl tepkite kremą ir dėkite bananų sluoksnį. Taip susluoksniuokite visą pyragą. Uždenkite folija ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Kitą ryta nuimkite nuo pyrago foliją ir papuoškite jį virintu kondensuotu pienu. Tikimės, kad pyragas jums labai patiks, skanaus!