Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Saldus vyniotinis „Uraganas“ – įdomios išvaizdos ir gero skonio desertas

Saldus vyniotinis „Uraganas“ tinka tiek paprastomis dienomis, kai norisi ko nors saldaus, tiek švenčių proga, kai reikia papuošti stalą gardėsiais. Išmėginkite!

Sudėtis

75 g miltų

4 kiaušiniai

60 ml pieno

1 šaukštelis vanilinio cukraus

žiupsnelis druskos

70 g cukraus

45 ml aliejaus

1,5 šaukšto kakavos

1,5 šaukšto vandens

Gaminimas

Įkaitinkite aliejų arba, jei norite, galite pakeisti jį sviestu. Tada ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną, pusę cukraus normos, kiaušinių trynius, vanilinį cukrų. Mišinį plakite maišytuvu.

maišytuvas

Į kiaušinio baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite. Tada palaipsniui suberkite likusį cukrų. Plakite, kol susidarys stabili baltymų masė. Sumaišykite abi gautas mases.

Saldus vyniotinis „Uraganas“

Gautą masę padalykite į dvi dalis. Į vieną iš jų įmaišykite iš anksto su karštu vandeniu sumaišytą kakavą. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite baltą tešlą. Tada tamsią. Šakute perbraukite per paviršių, kad susiformuotų raštai.

Saldus vyniotinis „Uraganas“

Pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 20-25 min. Iškepusį pyragą apverskite ir ant to paties kepimo popieriaus susukite į ritinį. Palikite atvėsti.

Saldus vyniotinis „Uraganas“

Vyniotinį galite įdaryti įdaru. Atvėsusį pyragą truputį atvyniokite (tik ne iki galo!) ir pridėkite įdaro. Galite naudoti tirštą uogienę, varškę su cukrumi ar varškės kremą.

Saldus vyniotinis „Uraganas“

Vėl suvyniokite ir padėkite į šaldytuvą valandai. Patiekite supjaustytą prie kavos ar arbatos. Saldus vyniotinis „Uraganas“ pradžiugins visus!

Skanaus!

Bananų vyniotinis. Toks skanus, kad norėsite pakartoti!

Bananų vyniotinis. Toks skanus, kad norėsite pakartoti!

Kai bananų vyniotinis bus padėtas ant stalo, visa kita taps nematoma. Jis toks skanus, kad vieno gabalėlio niekada neužtenka!

Jums reikės:

Biskvitui:

  • 8 kiaušiniai
  • 8 šaukštai cukraus pudros
  • 8 šaukštai žemės riešutų
  • 1 stiklinė miltų
  • 6 g kepimo miltelių

Kremui:

  • 600 ml pieno
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 1 šaukštas cukraus
  • 100 g cukraus pudros
  • 125 g sviesto
  • 1 pakelis vanilinio pudingo
  • 6 bananai + citrinos sultys

Papuošimui:

  • 2 pakeliai vanilinio pudingo
  • 250 ml šalto pieno
  • šokolado

Gaminimas:

Pirmiausia paruošiame kremą. Sumaišykite pudingo miltelius su cukrumi ir trupučiu pieno. Mes galime užvirinti likusį pieną ir kai jis užvirs, supilkite pudingo mišinį. Uždenkite virtą pudingą maisto folija ir leiskite atvėsti.

Bananų vyniotinis

Tuo tarpu mes paruošime tešlą. Į didelį dubenį išplakame kiaušinius, suberiame cukraus pudrą ir plakame plaktuvu. Kai masė taps puri, sutrinkite ir suberkite riešutus, miltus ir kepimo miltelius. Supilkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 180 ° C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Tada leiskite tešlai atvėsti.

Bananus nulupkite ir pamirkykite citrinų sultyse. Kremą baigiame išplakdami minkštą sviestą su cukraus pudra, lėtai plakdami įmaišome jį į atvėsintą pudingą. Paruoštą kremą tolygiai paskirstykite ant tešlos. Išdėliokite bananus. Ir suvyniokite abu tešlos galus link centro.

Bananų vyniotinis

Užtepkite likusį kremą ant paviršiaus. Leiskite vyniotiniui keletą valandų pastovėti. Tada išplakite pudingą su pienu ir dar kartą padenkite visą vyniotinį. Bananų vyniotinis paruoštas, palikite jį sustingti ir patiekite.

Labai skanus pyragas, kurio nereikia kepti. Išbandykite!

Labai skanus pyragas, kurio nereikia kepti. Išbandykite!

Šis pyragas bus neįtikėtinai minkštas, skanus, saldus ir svarbiausia – jo nereikės kepti! Būtinai išbandykite ir pradžiuginkite artimuosius! Be to, galite šį pyragą gaminti su savo vaikais, tai bus puikus laiko praleidimas kartu.

Ingredientai:

šokoladiniai sausainiai – 500 gramų;

pyragas

pienas – 800 mililitrų;

pienas

kiaušinio tryniai – 7 vienetai;

miltai – 4 valgomieji šaukštai;

miltai

sviestas – 150 gramų;

krakmolas – 2 valgomieji šaukštai;

cukrus – 200 gramų;

cukrus

bananai – 4 vienetai;

kondensuotas pienas – 1 indelis.

pyragas

Gaminimas:

Kremo gaminimui: kiaušinių trynius sumaišykite su 200 gramų cukraus, krakmolu, miltais ir 100 mililitrų pieno. Po to supilkite likusį pieną ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tuomet kremą supilkite į keptuvę ir virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol jis sutirštės. Jei bus likusių gabalėlių – išvirusį kremą suplakite mikseriu.

pyragas

Sudėkite į kremą sviestą, išmaišykite ir leiskite jam atvėsti. Tuomet supjaustykite bananus mažais apskritimais. Kepimo formos apačioje užtepkite kremo ir ant jo sudėkite šokoladinių sausainių sluoksnį, tuomet vėl tepkite kremą ir dėkite bananų sluoksnį. Taip susluoksniuokite visą pyragą. Uždenkite folija ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

pyragas

Kitą ryta nuimkite nuo pyrago foliją ir papuoškite jį virintu kondensuotu pienu. Tikimės, kad pyragas jums labai patiks, skanaus!

pyragas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---