Svečiai jį tiesiog dievina!
Ingredientai:
Tešlai:
- miltai – 300 g;
- sviestas – 100 g;
- druska – 1 žiupsnelis;
- kepimo milteliai – 1/3 arbatinio šaukštelio;
- grietinė – 150 g.
Įdarui:
- pievagrybiai – 500 g;
- svogūnai – 2 vnt.;
- kiaušiniai – 3 vnt.;
- grietinė – 150 g;
- sūris – 150 g;
- druska – 0,5 arbatinio šaukštelio;
- pipirai – pagal skonį
Gaminimas:
- Tarkuotą sviestą sumaišykite su persijotais miltais.
- Įdėkite grietinės, druskos ir kepimo miltelių.
- Suminkome tešlą į gumulą, jei dar reikia, įdedame grietinės. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 val.
- Grybus ir svogūną supjaustykite kubeliais, tada kepkite augaliniame aliejuje apie 4 minutes.
- Sudedame į dubenį, atvėsiname, dedame grietinę, kiaušinius, druską, pipirus ir stambia tarka sutarkuotą sūrį (jo šiek tiek paliekame apibarstymui).
- Tešlą paskirstome į kepimo formą, suformuojame kraštus.
- Ant viršaus paskleiskite įdarą, pabarstykite sūriu ir įspauskite jį į įdarą, kad nesudegtų.
- Kepame iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Gero apetito!