Ar kas nors gali būti geriau, nei karštos arbatos puodelis su pyrago gabalėliu žvarbią dieną? Be to, pyragų rūšių yra pačių įvairiausių, tad kiekvienas tikrai atras tą skonį, kuris labiausiai patinka.
Šiame straipsnyje pateiksime jums labai švelnaus ir gardaus pyrago su vynu ir cinamonu receptą. Pyragas tinka bet kokiai progai: tiek kaip desertas po vakarienės, šeimyniniam arbatos vakarėliui, pasisėdėjimui su draugais ar įvairioms šventėms.
Ingredientai:
- 3 kiaušiniai
- 190 g cukraus
- 180 ml raudono vyno
- 100 g žemės riešutų sviesto
- 240 g kvietinių miltų
- 40 g kakavos miltelių
- 10 g kepimo miltelių
- 0,5 a.š. cinamono
Kiaušinius išplakite elektriniu plaktuvu iki baltumo. Toliau plakdami supilkite vyną ir sudėkite žemės riešutų sviestą.
Miltus persijokite pro sietelį kartu su kepimo milteliais ir kakava. Viską suberkite į skystą masę. Įdėkite žiupsnelį druskos ir cinamono. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
Formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais, supilkite į ją mišinį.
Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Leiskite pyragui atvėsti, o tuomet išimkite jį iš formos.
Tinkamai laikant, pyragas išliks minkštas daugelį dienų. Jei norite aštresnio skonio, į tešlą galite įberti ir prieskonių, naudojamų karštam vynui. Pats vynas turi būti natūralus ir kokybiškas, kitaip rezultatas jūsų nenudžiugins.
Skanaus!