Tai fantastiškas pyragas, kurio skonis primena Moravijos rūgštynių pyragėlius. Vietoj džemo galite naudoti uogienę arba šviežius ar marinuotus vaisius.
Kiekvieną kartą pyrago skonis gali būti skirtingas, tačiau jis visada bus skanus ir labai purus!
Pasiruošimas užtruks ne ilgiau kaip 10 minučių.
Jums reikės:
- 2 stiklinių paprastų miltų
- 1 stiklinės cukraus
- 1 stiklinės pieno
- 1/2 stiklinės aliejaus
- 2 kiaušinių
- 1 pakelio kepimo miltelių
Įdarui:
- 2 varškės pakelių
- 1 stiklinės cukraus
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1 pakelio vanilinio pudingo miltelių
- 2 kiaušinių
- 1/2 stiklinės pieno
Papildomai:
- Džemo
Pasirinktinai:
- Džemo, uogienės arba vaisių
Gaminimo eiga:
Išplakite kiaušinius su cukrumi.
Palaipsniui supilkite aliejų bei pieną.
Galiausiai įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Pusę tešlos sudėkite ant kepimo skardos.
Ant tešlos viršaus paskleiskite varškės įdarą (įdarui varškę, cukrų, pudingo miltelius, pieną ir kiaušinius sumaišykite iki vientisos masės).
Su šaukštu uždėkite uogienę.
Vietoj uogienės galite naudoti džemą arba vaisius.
Tada sudėkite kitą pusę tešlos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį, tačiau kepimo laiką reguliuokite pagal savo orkaitę.
Linkime gero skonio!