Greitai ir lengvai paruošiamas!
Sudedamosios dalys:
- Bet kokios uogos – 400-500 gramų
- Miltai – 2 stiklinės
- Kiaušiniai – 2 dideli
- Cukrus – 1 stiklinė
- Grietinė – 1 stiklinė
- Augalinis aliejus – 0,5 stiklinės
- Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai
- Vanilinis cukrus – 1 pakelis;
- Druska – 1 gramas;
- Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.
Paruošimo eiga:
- Išplakite kiaušinius su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Į kiaušinių masę sudėkite grietinę ir įpilkite augalinio aliejaus. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Tešla turėtų gautis kaip Šarlotės pyragui.
- 22 cm apvalų indą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite dugną bei šonus margarinu ar sviestu.
- Paskleiskite pusę tešlos ir ją paskirstykite. Ant viršaus užbarstykite šiek tiek daugiau nei pusę uogų, prieš tai sumaišytų su krakmolu. Ant viršaus supilkite likusią tešlą ir paskleiskite ant viršaus likusias uogas, šiek tiek jas paspausdami rankomis.
- Kepkite 180-200°C temperatūroje 40-50 minučių. Viršų apibarstykite cukraus pudra.
- Mėgaukitės kartu su arbata!
Skanaus!