Ilgai užtrukau, kol radau idealias proporcijas saldžiai tešlai gaminti, ir galiausiai man tai pavyko. Tešla visada būna iškepusi nepaisant to, kur yra įdaras: apačioje, pačioje tešloje ar ant jos viršaus. Iš tokios tešlos pagamintas pyragas būna porėtas, lengvas ir fantastiškai skanus. Šį kartą nusprendžiau pagaminti pyragą su šaldytomis uogomis.
Ingredientai, kurių reikės:
- Pienas – 100 ml arba 9 valgomieji šaukštai;
- Kiaušiniai – du vienetai;
- Miltai – 200 g;
- Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
- Cukrus – 140 g + 1 valgomasis šaukštas;
- Kepimo milteliai – 10 g arba 1 valgomasis šaukštas;
- Augalinis aliejus – 9 valgomieji šaukštai;
- Druska – 1 žiupsnelis;
- Šaldytos juodųjų serbentų uogos – 300 g.
Pyrago gaminimo eiga:
Pirmiausia į gilų dubenį supilkite 140 gramų cukraus. Tuomet įmuškite kiaušinius į dubenį ir viską gerai išplakite rankiniu plaktuvu arba mikseriu (greičiau gaunasi su mikseriu).
Galiausiai įpilkite augalinį aliejų (jį galima pakeisti lydytu sviestu).
Tada supilkite pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir vėl išplakite.
Tuomet įpilkite kepimo miltelius, miltus ir toliau plakite. Tešla gausis gana tiršta.
Jei norite dar geresnio aromato ir skonio, galite pridėti vanilino.
Paimkite kepimo formą (aš turiu 24 cm) ir į ją suberkite šaldytus serbentus. Uogas pabarstykite vienu valgomu šaukštu cukraus, krakmolu ir viską išmaišykite. Serbentus galite pakeisti kokiomis nors kitomis jums patinkančiomis uogomis.
Paimkite šaukštą ir juo užpilkite tešlą ant serbentų.
Iš anksto įjunkite orkaitę ir nustatykite 200°C temperatūrą, kad ji įkaistų. Įdėkite kepti pyragą maždaug pusvalandžiui. Tačiau dažnai patikrinkite kepamą pyragą. Kai pamatysite, kad pyragas pakilo ir tapo aukso – rudos spalvos, išimkite jį iš orkaitės ir patikrinkite jį su iš anksto pasiruoštu dantų krapštuku.
Kepimo formą su pyragu uždenkite serviravimo lėkšte ir apverskite. Padaužykite per dugną, kad pyragas atliptų.
Jei apačioje yra uogų, tada jas surinkite mentele ir uždėkite ant kepinio. Leiskite atvėsti.
Pyragą galite apibarstyti cukraus pudra, o tada galima ir patiekti. Jis idealiai tinka prie karštų gėrimų.
Skanaus!