Labai skanus trupininis uogų pyragas bus mėgstamiausias jūsų desertas prie arbatos. Išsikepkite jį ir nudžiuginkite namiškius.
Ingredientai:
- miltai – 400 g
- kefyras – 250 ml
- kiaušiniai – 4 vnt.
- cukrus – 180 g
- vanilinas – 1 pakelis
- augalinis aliejus – 150 ml
- kepimo milteliai – 2 arbatiniai šaukšteliai
- serbentai
Trupiniams:
- miltai – 80 g
- cukrus – 50 g
- sviestas – 50 g.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile. Įpilkite kambario temperatūros kefyro ir augalinio aliejaus, sumaišykite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkykite tirštą tešlą. Nuplaukite ir išdžiovinkite uogas.
Uogas sumaišykite su šaukštu miltų arba krakmolo, kad kepant neišbėgtų uogų sultys. Tešlą paskleiskite ant kepimo formos, padengtos kepimo popieriumi. Išlyginkite tešlą ir apibarstykite uogomis ant viršaus. Galite jas šiek tiek įspausti į tešlą. Rankomis sumaišykite visus trupiniams skirtus komponentus. Ant tešlos viršaus užbarstykite trupiniu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių. Atvėsinkite iškepusį pyragą ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!