Išbandykite šį nuostabų pyragą su uogomis ar vaisiais, kurio receptu pasidalino viena skaitytoja. Nors pyragas labai paprastas, mūsų nuomone, tai vienas geriausių pyragų pasaulyje! Išbandykite šį išbandytą puodelio receptą, kuris jums tikrai patiks.
Jums reikės:
- 2 puodelių pusiau rupių miltų
- 1 puodelio cukraus pudros
- 2 pakelių vanilinio cukraus
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 1 puodelio pieno
- 3 kiaušinių
- ½ puodelio aliejaus
Uogų:
- Braškių
- Aviečių
- Mėlynių
- Gervuogių
Šis pyragas labai skanus su šviežiomis uogomis, ypač braškėmis, avietėmis ir mėlynėmis.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite tešlą.
Viename dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu ir aliejumi.
Tada kiaušinių masę įmaišykite į miltų mišinį.
Išmaišykite vientisą tešlą.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba gerai ištepkite aliejumi.
Supilkite tešlą.
Ant viršaus uždėkite šviežių uogų arba konservuotų vaisių.
Pyragui puikiai tinka švieži vaisiai, bet, žinoma, jį galima gaminti ir su konservuotais vaisiais, nes ne sezono metu šviežių nėra.
Šiuo atveju rekomenduoju sumažinti cukraus kiekį.
Kepkite apie 30 minučių 170-180°C temperatūroje.
Jei turite daug uogų, galite naudoti didesnę kepimo skardą, maždaug 30×40 cm, pyragas bus plonesnis ir kepsite trumpiau.
Jei norite storesnio pyrago, kepkite jį mažesnėje kepimo skardoje ir kepkite ilgiau, kol iškeps.
Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.
Linkime gero skonio!