Karštomis vasaros dienomis norisi tik gulėti prie jūros ir degintis.
Šis pieniškas uogų pyragas tokio švelnaus skonio, kad net tirpsta burnoje!
Sudėtis:
miltai – 290-300 g;
pienas – 200 ml;
aliejus – 120 ml;
kiaušiniai – 2 vnt.;
kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
vanilinis cukrus – 10 g;
cukrus – 180 g;
bet kokios uogos;
Rekomenduojama, kad kepimo formos skersmuo būtų 22-24 cm.
Gaminimas:
Suplakite kiaušinius su vaniliniu ir paprastu cukrumi.
Tuomet supilkite pieną bei aliejų ir viską gerai išmaišykite.
Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir tuomet sudėkite juos į ruošiamą pyrago tešlą.
Maišykite tol, kol neliks miltų gabalėlių.
Kepimo formą pabarstykite miltais, kad pyragas nepriliptų ir supilkite tešlą.
Sudėkite kokias norite uogas ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
Skanaus!