Puikus puraus ir fantastiškai skanaus pyrago receptas iš tešlos su grietine, pyragą nesunkiai pagaminsite. Jis labai skanus! Šią tešlą taip pat naudoju gardiems mėlynių keksiukams kepti.
Jums reikės:
- 2 puodelių pusiau rupių miltų (mes naudojome 250 ml puodelį)
- 3/4 puodelio cukraus pudros
- ½ puodelio aliejaus
- ½ puodelio grietinės
- 2 kiaušinių
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės aromato
- 1 citrinos žievelės
- ½ pakelio kepimo miltelių
Taip pat:
- 250 g mėlynių
- Arba kitų vaisių pagal skonį
Gaminimo eiga:
27 cm skersmens kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Dubenyje sumaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais.
Kitame dubenyje iki purumo išplakite visus kiaušinius su cukraus pudra.
Tada į mišinį supilkite aliejų.
Įmaišykite grietinę, vanilę ir citrinos žievelę.
Viską gerai išmaišykite.
Palaipsniui suberkite miltus su kepimo milteliais.
Švelniai išmaišykite.
Stenkitės nepermaišyti mišinio, kad pyragas netaptų kietas.
Jei mišinys per tirštas, įpilkite truputį vandens arba pieno, kad gautųsi į grietinę panaši konsistencija.
Masė iš puodo turi tekėti kaip lava.
Ant kepimo skardos, lengvai pateptos aliejumi ir pabarstytos rupiais miltais arba džiūvėsėliais, supilkite mišinį
Ant viršaus išdėliokite nuplautas ir nusausintas mėlynes.
Arba galite jas sudėti tiesiai į tešlą – viskas priklauso nuo jūsų noro.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį, kol tešla įgaus auksinę spalvą ir taps standi.
Palikite atvėsti.
Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra.
Linkime gero skonio!