Tradiciškai jis gaminamas su serbentų uogiene, tačiau galite naudoti mėlynių ar bet kurią kitą uogienę.
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 500 g kvietinių miltų
- 200 g sviesto
- 0,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 200 g pasirinktos uogienės
Kaip gaminti?
Į nedidelį dubenį įdėkite sviesto, ištirpinkite. Persijokite miltus ir kepimo miltelius.
Ištirpintą sviestą sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir vanile.
Minkydami tešlą, į ją pamažu suberkite miltus. Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis. Pirmąją dalį dedame į šaldiklį 1 valandai, o antrąją iškočiojame iki norimo dydžio, sudedame į aliejumi išteptą formą ir padengiame maždaug 1 cm storio uogienės sluoksniu.
Išimkite tešlą iš šaldiklio ir sutarkuokite stambia tarka. Uogienę gausiai pabarstykite tešlos drožlėmis ir pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 25 minutes.
Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!