Šis pasakiškai skanus pyragas su serbentų uogiene atims jums žadą! Jį pasigaminti tikrai nesunku, tad greičiau kibkite į darbą!
Ingredientai:
- Miltai – 300 g
- Margarinas – 150 g
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Pienas – 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus – 50 g
- Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- Druska – žiupsnelis
- Uogienė – 300-350 g.
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Margariną sudėkite į miltus ir sutrinkite į trupinius. Atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi ir pienu, mišinį supilkite į trupinius. Išminkykite tešlą ir uždengę maistine plėvele pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Po to tešlą padalinkite į dvi nelygias dalis. ︎Didžiąją jos dalį iškočiokite į 4 mm storio apskritimą. Išilgai krašto padarykite įpjovimus ir gražiai juos užlenkite vieną ant kito įstrižai. Tešlą aptepkite uogiene ir papuoškite kaip norite iš likusios tešlos. Tešlą ant pyrago viršaus aptepkite kiaušinio tryniu. ︎Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Skanaus!