Kietojo sūrio ir kumpio pyragas puikiai tinka ir kiekvienai dienai, ir šventėms. Šį pyragą paruošti labai paprasta: tereikia vadovautis žemiau pateiktais nurodymais.
Jums reikės:
- 300 g kvietinių miltų
- 3 kiaušinių
- 300 g grietinės
- 3 valgomųjų šaukštų saulėgrąžų aliejaus
- Druskos (pagal skonį)
- 0,5 arbatinio šaukštelio sodos
- 0,5 arbatinio šaukštelio acto
- 150 g kietojo sūrio
- 150 g kumpio
- Šiek tiek sviesto (kepimo skardai ištepti)
- Sezamo sėklų
Kaip gaminti?
Išplakite kiaušinius, įpilkite grietinės ir augalinio aliejaus. Gerai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus, druską ir actu užgesintą sodą.
Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite pusę tešlos. Dėkite tarkuoto sūrio ir kumpio griežinėlių sluoksnį. Užpilkite likusia tešla. Pabarstykite sezamo sėklomis.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, kepkite 50 minučių.
Štai ir viskas!
Linkime gero skonio!