Paprastai trupiniuotas pyragas ruošiamas su varškės įdaru arba uogiene. Tačiau šiandien siūlome jums originalesnį šio skanėsto receptą. Išsikepkite skanų tarkuotą pyragą su šokolado įdaru skaniausiam arbatos vakarėliui.
Padarykite klasikinės trapios tešlos pyragą neįprastą. Jei norite tai padaryti, rekomenduojame panaudoti vieną didelį apelsiną. Kruopščiai jį nuplaukite (geriausia citrusinius vaisius užpilkite verdančiu vandeniu). Tada nutarkuokite vaisiaus žievelę ir išspauskite sultis. Šie ingredientai pravers gaminant nuostabiausią kepimo pagrindą.
Kaip iškepti tarkuotą pyragą su šokolado įdaru?
Būkite labai atsargūs ruošdami kakavinį kremą. Jame neturėtų būti gabalėlių. Pasiekite homogeniškiausią šokoladinio kremo konsistenciją, kuri bus skanus trapios tešlos pyrago įdaras.
Ingredientai:
- Kvietiniai miltai 220 g;
- Kiaušiniai 3 vnt.;
- Cukrus 150 g;
- Pienas 400 ml;
- Apelsinas 1 vnt.;
- Sviestas 70 g;
- Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis;
- Kukurūzų krakmolas 40 g;
- Kakavos milteliai 15 g.
Gaminimas:
Apelsiną užpilkite verdančiu vandeniu. Jo žievelę sutarkuokite tarka su mažomis skylutėmis, neliesdami baltos dalies. Iš vaisiaus minkštimo išspauskite sultis.
Paruoškite tešlą. Ištirpinkite sviestą. Sumaišykite su kiaušiniu ir 50 g cukraus. Viską išplakite iki vientisos masės. Supilkite 30 ml apelsinų sulčių. Sumaišykite visus ingredientus.
Kvietinius miltus persijokite su kepimo milteliais. Į kiaušinių mišinį sudėkite juos ir nutarkuotą apelsino žievelę. Užminkykite vientisą tešlą. Ji neturėtų lipti prie rankų.
Atskirkite trečdalį tešlos. Suvyniokite ją į plastikinį maišelį. Šį gabalėlį padėkite į kamerą.
Likusią tešlą paskirstykite ant 16 cm skersmens kepimo formos dugno ir šonų, suformuokite šonus. Tešlą dėkite į šaldytuvą.
Mažame inde sumaišykite kukurūzų krakmolą su kakavos milteliais ir 100 g cukraus. Į puodą įmuškite 2 kiaušinius. Supilkite 100 ml pieno. Lengvai juos išmaišykite. Į kiaušinių mišinį sudėkite sausus ingredientus.
Viską išmaišykite iki vientisos masės. Tada į gautą mišinį supilkite likusį pieną. Vėl išmaišykite. Padėkite puodą ant viryklės, nustatydami vidutinę ugnies kaitrą.
Virkite kremą intensyviai maišydami. Kai tik jis sutirštės, sumažinkite ugnį. Virkite, kol pasirodys pirmieji burbuliukai, nuolat maišydami mentele ar šaukštu.
Karštą šokoladinį kremą supilkite į formą su tešla. Išlyginkite. Iš šaldiklio išimkite nedidelį gabalėlį tešlos. Sutarkuokite.
Pyrago viršų apibarstykite tešlos trupiniais. Pusvalandžiui pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Viskas!