Ar norite išsikepti skanų naminį pyragą? Ar šiaip norisi deserto prie kavos ar arbatos? Šis receptas bus kaip tik! Jūsų dėmesiui pyragas su riešutais, razinomis ir kakava.
Sudėtis
Tešlai:
1 kg miltų
600 ml šilto pieno
250 g cukraus
pakelis sviesto
2 pakeliai sausų mielių
6 kiaušinio tryniai
200 g razinų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
apelsino ir citrinos žievelės
0,5 šaukštelio druskos
Riešutų įdarui:
6 kiaušinio baltymai
600 g smulkintų riešutų
4 šaukštai kakavos
200 g cukraus pudros
Gaminimas:
Paruoškite tešlą. Mieles praskieskite šiltu pienu, įdėkite 2 šaukštus cukraus. Leiskite tešlai pailsėti apie 20 minučių. Kai tešla pakils, suberkite likusį cukrų, vanilės ekstraktą, ištirpintą sviestą ir druską.
Palaipsniui suberkite išsijotus miltus, sudėkite razinas ir maišykite, kol gausite vientisą, elastingą masę (apie 5 minutes). Tešlą sudėkite į didelę formą ir palikite šaldytuve per naktį arba 24 valandoms. Išimkite tešlą iš šaldytuvo 30-50 minučių prieš kepimą.
Paruoškite įdarą. Išplakite kiaušinio baltymus. Sudėkite riešutus, kakavą ir cukraus pudrą. Toliau padalinkite tešlą į keturias lygias dalis. Kepimo formą gerai sutepkite aliejumi. Iškočiokite du stačiakampio formos gabalėlius ir sutepkite juos puse įdaro mišinio. Susukite kiekvieną tešlos gabalą į ritinį, tada abu juos supinkite vieną su kitu.
Sujunkite pyrago galus ir sutepkite tirpintu sviestu. Tą patį padarykite su likusiais tešlos gabalėliais ir dosniai sutepkite juos įdaru. Pyragus patepkite trynių mišiniu su 2 šaukštais pieno. Palikite abu pyragus valandai pailsėti, kol masė padvigubės. Po to juos vėl sutepkite kiaušinių tryniais, pabarstykite cukrumi ir pašaukite kepti į orkaitę 40–45 minutes 170 laipsnių temperatūroje.
Pyragas su riešutais, razinomis ir kakava paruoštas. Skanaus!
Varškės keksiukai prie arbatos: paprastas, bet neprastas receptas
Varškės keksiukai yra vienas skaniausių varškė desertų. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos ar bet kokio kito gėrimo. Išbandykite šį receptą!
Sudėtis:
200 g varškės
2 šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
2 šaukštai sviesto
1 stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus
0,5 šaukštelio sodos
žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Į varškę įmuškite 2 kiaušinius, pridėkite 2 šaukštus grietinės, 2 šaukštus išlydyto sviesto, stiklinę miltų, stiklinę cukraus, pusę šaukštelio sodos, žiupsnelį druskos. Viską išmaišykite ir sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą.
Kepkite orkaitėje 180 ° C temperatūroje apie 20 min. Ar iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku.
Ar jums patiko šie varškės keksiukai?