Pyragas su riešutais bus puikus desertas kiekvienos šventės metu. Pasigaminkite pyragą ir mėgaukitės juo gerdami arbatą.
Ingredientai:
Tešlai:
- Kvietiniai miltai – 250 g;
- Grietinė – 200 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt.;
- Cukrus – 100 g;
- Soda – 1 arbatinis šaukštelis;
- Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
- Vanilinis cukrus – 1 paketėlis;
- Sviestas – 100 g.
Įdaras:
- Graikiniai riešutai – 150 g;
- Sviestas – 50 g;
- Cukrus – 100 g;
- Cinamonas – 1/2 arbatinio šaukštelio.
Papuošimui:
- Cukraus pudra;
- Graikinių riešutų puselės.
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite įdarą: graikinius riešutus susmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi bei cinamonu, tada įpilkite ištirpintą sviestą ir sumaišykite.
Tada ruoškite tešlą: ištirpintą sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Tada įdėkite grietinės, viską sumaišykite. Įpilkite sodos, sumaišykite. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir minkykite tešlą. Pusę tešlos sudėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus paskirstykite pusę riešutų įdaro ir uždėkite antrąją tešlos dalį.
Ant viršaus užbarstykite likusius riešutus. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes. Iškepusį pyragą papuoškite riešutų puselėmis ir apibarstykite cukraus pudra.