Man labai patinka šis pyragas – jis labai paprastas, bet fantastiškai skanus. Graikinių riešutų pyragas puikiai dera su plikytu kremu ir šokoladu.
Jei nežinote, kokį desertą pasigaminti prie kavos, būtinai tai išbandykite!
Jums reikės:
Tešlai:
- 1 kiaušinio
- 1 stiklinės cukraus
- 1 stiklinės maltų graikinių riešutų
- 1 stiklinės pieno
- 1/2 stiklinės aliejaus
- 1 stiklinės pusiau rupių miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
Įdarui:
- 2 pakelių vanilinio pudingo miltelių
- 600 ml pieno
- 5 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
- 150 g sviesto
Viršui papuošti:
- Tarkuoto šokolado
Gaminimo eiga:
Dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi iki standžių putų.
Palaipsniui supilkite aliejų, pieną ir kitus ingredientus.
Kepimo skardą (20 x 30 cm) patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais.
Paruoštą tešlą paskleiskite ant kepimo skardos.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Leiskite iškeptam biskvitui atvėsti.
Iš pieno ir pudingo miltelių kaip įprastai išvirkite standžios konsistencijos kremą.
Palikite atvėsti.
Tada į pudingą įmaišykite su cukrumi išsuktą sviestą.
Ant atvėsusio pyrago viršaus užtepkite kremą.
Galiausiai apibarstykite tarkuotu šokoladu.
Linkime gero skonio