Vakarai tampa vis vėsesni ir ilgesni. Geras maistas visada padės pralinksmėti ir sušilti. Šis pyragas yra tiesiog pasakos įsikūnijimas!
Norint paruošti skanų pyragą su obuoliais ir marcipanu, jums reikia:
Tešlai:
300 g miltų
200 g minkšto sviesto
1 kiaušinis
Įdarui:
400 g grietinės
2 kiaušiniai
1 kiaušinio trynys
40 g cukraus
citrinos žievelės pagal skonį
50 ml amaretto
1 pakuotė pudingo miltelių
Obuoliams:
150 g cukraus pudros
200 g susmulkintų migdolų
50 ml amaretto
7 obuoliai
4 cinamono lazdelės
migdolų griežinėliai
Gaminimas:
Pirmiausia išminkykite tešlą: miltus, sviestą ir kiaušinį suminkykite ir palikite valandai šaldytuve.
Kai tešla pastovės, iškočiokite ją ir įtieskite į formą (apie 28 cm skersmens). Per visą dugno paviršių subadykite skyles šakute ir kepkite 20 minučių 175 ° C temperatūroje.
Sumaišykite įdarą: grietinę, kiaušinius, trynį, cukrų, citrinos žievelę ir amaretto – turėtumėte gauti vienalytę masę.
Į jį sudėkite pudingo miltelius. Kai tešla bus paruošta, užpildykite formą gautu kremu.
O dabar pasigaminkime marcipaną: sumaišykite cukraus pudrą su migdolais ir amaretto, kol gausite labai tankią, vienalytę masę.
Tai gali užtrukti. Jei masė nėra elastinga, įpilkite dar truputį amaretto. Tačiau būkite atsargūs – marcipanas neturėtų būti per daug lipnus.
Išimkite šerdį iš obuolių ir pjaukite žievę spirale – kad gautume gražų raštą. Nupjaukite dugną, kad jis būtų lygus, o obuolys tvirtai stovėtų.
Įdėkite marcipaną į tuščią obuolių šerdį ir ant jo uždėkite šiek tiek cinamono lazdelės. Sustatykite obuolius į pyragą taip, kad jie būtų tolygiai paskirstyti per visą plotą.
Pabarstykite pyragą migdolų griežinėliais ir įdėkite į orkaitę: 50 minučių 170 ° C temperatūroje.