Home Receptai Pyragas su obuoliais ir marcipanu: nepaprastas rudeninis receptas!

Pyragas su obuoliais ir marcipanu: nepaprastas rudeninis receptas!

0
Pyragas su obuoliais ir marcipanu: nepaprastas rudeninis receptas!

Vakarai tampa vis vėsesni ir ilgesni. Geras maistas visada padės pralinksmėti ir sušilti. Šis pyragas yra tiesiog pasakos įsikūnijimas!

Norint paruošti skanų pyragą su obuoliais ir marcipanu, jums reikia:

Tešlai:

300 g miltų

200 g minkšto sviesto

1 kiaušinis

Įdarui:

400 g grietinės

2 kiaušiniai

1 kiaušinio trynys

40 g cukraus

citrinos žievelės pagal skonį

50 ml amaretto

1 pakuotė pudingo miltelių

Obuoliams:

150 g cukraus pudros

200 g susmulkintų migdolų

50 ml amaretto

7 obuoliai

4 cinamono lazdelės

migdolų griežinėliai

Gaminimas:

Pirmiausia išminkykite tešlą: miltus, sviestą ir kiaušinį suminkykite ir palikite valandai šaldytuve.

Kai tešla pastovės, iškočiokite ją ir įtieskite į formą (apie 28 cm skersmens). Per visą dugno paviršių subadykite skyles šakute ir kepkite 20 minučių 175 ° C temperatūroje.

Sumaišykite įdarą: grietinę, kiaušinius, trynį, cukrų, citrinos žievelę ir amaretto – turėtumėte gauti vienalytę masę. 

Į jį sudėkite pudingo miltelius. Kai tešla bus paruošta, užpildykite formą gautu kremu.

O dabar pasigaminkime marcipaną: sumaišykite cukraus pudrą su migdolais ir amaretto, kol gausite labai tankią, vienalytę masę. 

Tai gali užtrukti. Jei masė nėra elastinga, įpilkite dar truputį amaretto. Tačiau būkite atsargūs – marcipanas neturėtų būti per daug lipnus.

Išimkite šerdį iš obuolių ir pjaukite žievę spirale – kad gautume gražų raštą. Nupjaukite dugną, kad jis būtų lygus, o obuolys tvirtai stovėtų.

Įdėkite marcipaną į tuščią obuolių šerdį ir ant jo uždėkite šiek tiek cinamono lazdelės. Sustatykite obuolius į pyragą taip, kad jie būtų tolygiai paskirstyti per visą plotą.

Pabarstykite pyragą migdolų griežinėliais ir įdėkite į orkaitę: 50 minučių 170 ° C temperatūroje.

Šaltinis