Apie šį receptą man papasakojo sesė.
Receptas mane labai suintrigavo, todėl nieko nelaukdama nusprendžiau jį išbandyti.
Šis desertas – tikra spalvų ir skonių bomba.
Šis pyragas man tikrai labai patiko, todėl receptu noriu pasidalinti ir su jumis.
Jums reikės:
Tešlai:
- 150 g sviesto (arba margarino)
- 200 g cukraus pudros
- 3 kiaušinių
- 480 g kvietinių miltų
- 5 valg. š. medaus
- 1 valg. š. sodos
- 1/2 arb. š. acto
Riešutų mišiniui:
- 350 g graikinių riešutų
- 300 ml pieno
- 150 g granuliuoto cukraus
- 300 g sviesto
Taip pat reikės:
- 2 kg obuolių
- citrinų želė
- indelio karamelizuoto sutirštinto pieno
- riešutų (papuošimui)
Kaip gaminti?
Sviestą (arba margariną) sumaišykite su cukrumi ir medumi. Kaitinkite mišinį, kol susidarys vientisa gintaro spalvos masė.
Paruoštą mišinį atidėkite į šalį, kad atvėstų. Į atvėsusį mišinį įpilkite acto ir išmaišykite.
Miltus persijokite su soda, suberkite į mišinį.
Užminkykite tešlą.
Paruoštą tešlą dėkite į šaldytuvą maždaug dviem valandoms.
Praėjus šiam laikui, tešlą padalinkite į tris dalis.
Iškočiokite kiekvieną tešlos dalį.
Kepkite 15 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.
Tris iškepusius tešlos sluoksnius atidėkite į šalį, kad atvėstų.
Paruoškite riešutų masę.
Į pieną suberkite smulkiai sumaltus riešutus ir cukrų.
Virkite, kol skystis susigers ir mišinys sutirštės.
Palikite atvėsti.
Išplakite sviestą iki purios masės.
Supilkite į riešutų mišinį ir išmaišykite.
Obuolius sutarkuokite stambia tarka.
Pakepinkite keptuvėje.
Į obuolių masę suberkite želė miltelius. Maišykite, kol ištirps.
Karštą obuolių mišinį užtepkite ant tešlos ir uždenkite antruoju tešlos lakštu.
Viską uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Tepkite dar vieną sluoksnį – graikinių riešutų masę.
Uždenkite trečiuoju tešlos lakštu.
Aptepkite karamelizuotu kondensuotu pienu.
Galiausiai pabarstykite riešutais.
Tortą padėkite į šaldytuvą bent 12 valandų.
Štai ir viskas: galite patiekti.
Medaus tešla su soda
Atidūs žmonės tikriausiai pastebėjo actą medaus tešlos ingredientų sąraše.
Actu nugesinama soda.
Soda pradeda putoti: tai ir yra esminis dalykas.
Jei naudosite šiuos ingredientus, tešlai nereikės mielių.
Svarbu: niekada kepimo sodos nemaišykite tiesiai į tešlą!
Sodą įmaišykite į sausus tešlos ingredientus.