Apie šį receptą man papasakojo sesė.

REKLAMA

Receptas mane labai suintrigavo, todėl nieko nelaukdama nusprendžiau jį išbandyti.

Šis desertas – tikra spalvų ir skonių bomba.

Šis pyragas man tikrai labai patiko, todėl receptu noriu pasidalinti ir su jumis.

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

  • 150 g sviesto (arba margarino)
  • 200 g cukraus pudros
  • 3 kiaušinių
  • 480 g kvietinių miltų
  • 5 valg. š. medaus
  • 1 valg. š. sodos
  • 1/2 arb. š. acto

Riešutų mišiniui:

REKLAMA
  • 350 g graikinių riešutų
  • 300 ml pieno
  • 150 g granuliuoto cukraus
  • 300 g sviesto

Taip pat reikės:

  • 2 kg obuolių
  • citrinų želė
  • indelio karamelizuoto sutirštinto pieno
  • riešutų (papuošimui)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Sviestą (arba margariną) sumaišykite su cukrumi ir medumi. Kaitinkite mišinį, kol susidarys vientisa gintaro spalvos masė.

Paruoštą mišinį atidėkite į šalį, kad atvėstų. Į atvėsusį mišinį įpilkite acto ir išmaišykite.

REKLAMA

Miltus persijokite su soda, suberkite į mišinį.

REKLAMA

Užminkykite tešlą.

Paruoštą tešlą dėkite į šaldytuvą maždaug dviem valandoms.

REKLAMA

Praėjus šiam laikui, tešlą padalinkite į tris dalis.

Iškočiokite kiekvieną tešlos dalį.

REKLAMA

Kepkite 15 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Tris iškepusius tešlos sluoksnius atidėkite į šalį, kad atvėstų.

Paruoškite riešutų masę.

REKLAMA

Į pieną suberkite smulkiai sumaltus riešutus ir cukrų.

Virkite, kol skystis susigers ir mišinys sutirštės.

REKLAMA

Palikite atvėsti.

Išplakite sviestą iki purios masės.

REKLAMA

Supilkite į riešutų mišinį ir išmaišykite.

REKLAMA

Obuolius sutarkuokite stambia tarka.

Pakepinkite keptuvėje.

REKLAMA

Į obuolių masę suberkite želė miltelius. Maišykite, kol ištirps.

Karštą obuolių mišinį užtepkite ant tešlos ir uždenkite antruoju tešlos lakštu.

REKLAMA

Viską uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Tepkite dar vieną sluoksnį – graikinių riešutų masę.

Uždenkite trečiuoju tešlos lakštu.

REKLAMA

Aptepkite karamelizuotu kondensuotu pienu.

Galiausiai pabarstykite riešutais.

REKLAMA

Tortą padėkite į šaldytuvą bent 12 valandų.

REKLAMA

Štai ir viskas: galite patiekti.

Medaus tešla su soda

REKLAMA

Atidūs žmonės tikriausiai pastebėjo actą medaus tešlos ingredientų sąraše.

REKLAMA

Actu nugesinama soda.

Soda pradeda putoti: tai ir yra esminis dalykas.

REKLAMA

Jei naudosite šiuos ingredientus, tešlai nereikės mielių.

REKLAMA

Svarbu: niekada kepimo sodos nemaišykite tiesiai į tešlą!

Sodą įmaišykite į sausus tešlos ingredientus.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].