Kai važiuojate į kelionę ar tiesiog į gamtą, paruoškite skanų ir širdžiai mielą pyragą su bulvėmis ir kumpiu.
Pyragas yra minkštas ir švelnus, o įdaras labai labai skanus.
Vieno gabalėlio tokio pyrago užtenka pietums ar vakarienei.
Pyragas gali būti valgomas ir karštas, ir šaltas, tad puikiai tinka iškylai.
Ingredientai:
Pagrindui:
3 puodeliai miltų;
7 gramai sausų mielių;
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus;
200 mililitrų vandens;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus;
kiaušinis aptepimui.
Įdarui:
kumpis 400 gramų;
3-4 didelės bulvės;
grietinė arba natūralus jogurtas 500 mililitrų;
garstyčios (pageidautina ne aštrios) 2 valgomieji šaukštai;
kietasis sūris 150 gramų;
svogūnų laiškai;
druska, juodieji pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
Sumaišykite mieles su cukrumi, užpilkite šiltu (ne karštu!) vandeniu ir palikite kelioms minutėms.
Miltus su aliejumi ir druska sumaišykite kitame inde.
Supilkite mieles į miltų mišinį.
Išminkykite tešlą.
Minkykite tešlą mažiausiai 10 minučių, tada įdėkite ją į didesnį dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 valandai, kad iškiltų.
Supilkite sutarkuotą sūrį į indą ir sumaišykite su grietine (arba natūraliu jogurtu) ir garstyčiomis.
Bulvės išvirkite sūdytame vandenyje, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Kumpį supjaustykite kubeliais.
Tešlą išminkykite ir padalinkite į 2 dalis: didesnę ir mažesnę.
Didžiąją tešlos dalį išminkykite į apvalų sluoksnį, kurio skersmuo yra 25–30 cm, o storis – 1 cm.
Sudėkite ant tešlos apskritimo bulves, pasilikdami 2-3 cm laisvą kraštą.
Ant bulvių sudėkite pusę sūrio mišinio ir svogūnų laiškų.
Tada sudėkite kumpį ir likusį sūrio mišinį.
Antrąją tešlos pusę išminkykite į apskritimą, kurio skersmuo yra 30-35 cm.
Sutepkite tešlą vandeniu ir uždenkite pyragą.
Suspauskite kraštus šakute.
Ištepkite suplaktu kiaušiniu.
Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 55-60 minučių.
Uždenkite paruoštą pyragą rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.
Patiekite pyragą supjaustę į nedidelius gabalėlius.
Skanaus!