Šį minkštą ir labai skanų naminį tortą yra lengva ir paprasta gaminti. Prireiks vos pusvalandžio!
Sudėtis
Biskvitams:
140 g miltų;
100 g sviesto;
1 indelis kondensuoto pieno;
2 kiaušiniai;
1/2 šaukštelio sodos;
2 šaukšteliai kakavos;
citrinos sultys.
Kremui:
400 g grietinės;
200 g cukraus.
Gaminimas
Sumaišykite kondensuotą pieną ir ištirpintą sviestą.
Įmuškite kiaušinius.
Pridėkite išsijotus miltus ir vėl išmaišykite.
Nugesinkite sodą citrinos sultyse ir pridėkite į tešlą.
2/3 tešlos supilkite į pusę kepimo formos.
Į likusią tešlą sudėkite kakavą, išmaišykite ir užpildykite likusią formos dalį.
10 minučių pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Paruoškite kremą: išplakite grietinę su cukrumi.
Kai biskvitas iškeps, išimkite iš kepimo formos, išpjaukite rudą dalį ir baltą dalį, ir dar jas perpjaukite per pusę. Apipjaustykite, kad visos dalys būtų vienodo dydžio.
Nuo apipjaustymo likusius gabaliukus sutrupinkite į trupinius.
Pertepkite biskvitus kremu ir sluoksniuokite: baltas, rudas, baltas.
Torto viršų ir šonus aptepkite kremu ir prilipdykite trupinius.
Skanaus!