Šis receptas yra tikra Dievo dovana kiekvienam, nemėgstančiam ilgai sukiotis virtuvėje. Šį ypatingo skonio pyragą paruošite be didelių pastangų, o jo skonis sužavės net ir pačius išrankiausius!
Jums reikės:
Tešlai:
- 300 g miltų
- 300 ml kefyro
- 200 g grietinės
- 5 kiaušinių
- 2 arb. š. druskos
- 20 g kepimo miltelių
Įdarui:
- 5 virtų kiaušinių
- 150 g svogūnų laiškų
- 20 g petražolių
- 1 valg. š. grietinės
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Taip pat reikės:
- 1 valg. š. sezamo sėklų
- 15 g sviesto
- 1 arb. š. džiūvėsėlių
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruoškite įdarą. Kietai virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir petražoles. Įberkite juodųjų pipirų, įdėkite grietinės. Sumaišykite visus ingredientus.
Paruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite 5 kiaušinius, supilkite grietinę ir kefyrą, įberkite druskos. Gerai išmaišykite. Berkite išsijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite iki vientisos masės.
Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite pusę tešlos, sulyginkite. Dėkite įdarą ir užpilkite likusią tešlą. Pabarstykite sezamo sėklomis.
Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 50-60 minučių.
Visas gaminimo procesas vaizdo įraše:
Skanaus!