Šis pasakiškai skanus pyragas su kefyru nepalieka abejingų! Be to, jis labai šventiškas! Šiandien norime pasidalinti šio pyrago receptu su jumis!
Nustebsite, tačiau iš tikrųjų pyrago tešlai tereikia kefyro, sodos, cukraus, miltų ir kiaušinių. Tešlos minkyti nereikia ir nereikia laukti, kol tešla iškils. Jums tiesiog reikia sumaišyti visus ingredientus ir viskas, galite kepti pyragą. Siūlome paeksperimentuoti ir pagaminti du pyragus: vieną baltą, o kitą su kakava. Tai atrodys labai šventiškai ir bus labai skanu! Būtinai išbandykite šį receptą!
Ingredientai 3-4 porcijoms:
- Kefyras – 1 stiklinė;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Cukrus – 2/3 puodelio;
- Soda – 1 arbatinis šaukštelis;
- Miltai – 2 stiklinės;
- Kakava – 1 arbatinis šaukštelis;
- Cukrus – 0,5 puodelio (kremui);
- Grietinė – 400 gramų (kremui).
Gaminimas:
Pasiruoškite visus jums reikalingus ingredientus.
Į kefyrą įpilkite actu nugesintos sodos, tada įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Gerai viską išmaišykite.
Miltus berkite mažomis porcijomis, sumaišykite tešlą iki vientisos masės.
Baigtą tešlą padalinkite į 2 dalis. Į vieną dalį įberkite kakavos ir gerai išmaišykite.
Supilkite šokoladinę tešlą į kepimo indą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių (orkaitė turėtų būti įkaitinta iki 180 laipsnių).
Iškepusį pyragą atvėsinkite.
Perpjaukite jį išilgai per pusę.
Antrąją tešlos dalį supilkite į tą patį kepimo indą. Taip pat kepkite 20 minučių,180 laipsnių temperatūroje.
Supjaustykite ir šį iškepusį pyragą.
Paruoškite kremą. Maišytuve sumaišykite grietinę su cukrumi.
Uždėkite vieną perpjauto pyrago dalį ant lėkštės ir aptepkite jį kremu.
Tuomet uždėkite kito pyrago dalį ir pakartokite procedūrą.
Baigtą pyragą ištepkite likusiu kremu viršuje ir šonuose ir papuoškite, kaip norite. Pyragą 2-3 padėkite į šaldytuvą, kad kremas įsigertų.
Štai ir paruoštas skanus pyragas su kefyru. Skanaus!
Vaizdo įrašas: