Greitas ir paprastas receptas – purus pyragas su jogurtu ir uogiene. Neįprastas skanaus pyrago receptas, jo paruošimas neužims daug laiko. Nustebinkite savo artimuosius, iškepkite jiems šį purų pyragą, kuris privers apsilaižyti visus pirštus.
Jums prireiks:
- 3 vidutinių dydžio kiaušinių
- 8 g vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 150 g granuliuoto cukraus
- 120 ml saulėgrąžų aliejaus
- 150 g vanilinio jogurto
- 15 g kepimo miltelių
- 290 g paprastų miltų
- braškių uogienės (arba uogienės pagal skonį)
- kokoso drožlių
Gaminimo eiga:
- Į dubenį sudėkite kiaušinius, vanilinį cukrų, druską ir cukrų.
- Viską sutrinkite elektriniu plaktuvu.
- Plakdami įpilkite aliejaus.
- Tada į masę supilkite jogurtą ir vėl išplakite.
- Į mišinį pamažu įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
- Plakite šluotele, kol susidarys kreminė konsistencija.
- Pusę tešlos supilkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
- Išlyginkite mentele.
- Netolygiai šaukštu užtepkite uogienę ant tešlos.
- Uogienę šakute šiek tiek sumaišykite su tešla.
- Tada pilkite kitą tešlos sluoksnį.
- Užtepkite uogienę taip pat, kaip ir ankstesniame žingsnyje.
- Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.
- Kepkite apie 30 minučių 180°C temperatūroje.
- Išimkite pyragą iš formos.
- Viršų aptepkite braškių uogiene.
- Galiausiai desertą apibarstykite kokoso drožlėmis ir patiekite.
Galite naudoti kitokio skonio jogurtą, taip pat pakeisti uogienę, todėl pyrago skonis kaskart bus kitoks.
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: