Skanus pyragas su grietine ir šokoladu. Tai labai paprasta, greita ir kiekvieną kartą galėsite paruošti vis kitaip. Pavyzdžiui, galite naudoti kakavą ir naudoti šokoladinį ar vaisių pudingą. Šiuo receptu pasidalino viena skaitytoja.
Koks bus desertas, visada priklausys tik nuo jūsų, bet rezultatas visada bus nuostabus!
Jums reikės:
Tešlai:
- 5 kiaušinių
- 5 šaukštų cukraus
- 5 šaukštų rupių miltų
- 2 šaukštų kakavos
- 5 šaukštų vandens
- 5 šaukštų aliejaus
- 1/2 pak. kepimo miltelių
Pastaba: jei norite šviesios tešlos, nedėkite kakavos, bet įberkite daugiau miltų.
Pudingui:
- 700 ml pieno
- 5 šaukštų cukraus
- 2 pak. vanilinio pudingo
Pastaba: jei gaminote šviesios spalvos tešlą, rekomenduoju rinktis šokoladinį pudingą.
Viršui:
- 500 g grietinės
- 3 šaukštų cukraus pudros
- 250 ml grietinėlės
- Šokolado apibarstymui
- Vaisių pagal skonį (aš naudojau konservuotus persikus)
Gaminimo eiga:
Pirmiausia išvirkite vanilinį pudingą (įberkite cukraus, aš dėjau 4-5 šaukštus, jei mėgstate saldžiau, drąsiai dėkite daugiau).
Toliau gaminkite tešlą. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos masės.
Palaipsniui įpilkite aliejaus ir vandens.
Galiausiai įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Viską gerai išmaišykite.
Tešlą paskleiskite ant kepimo skardos, kurią išklokite kepimo popieriumi, arba patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
Šaukštu dėliokite pudingo kauburėlius.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Iškepus leiskite pyragui gerai atvėsti.
Viršų aptepkite kremo sluoksniu ir papuoškite vaisiais.
Kremo sluoksnis:
Grietinėlę išplakite su cukrumi iki vientisos masės.
Grietinę tiesiog paprastai įmaišykite.
Viršų papuoškite šokoladu arba kakava.
Linkime gero skonio!