Labai skanus pyragas su džiovintais vaisiais ir graikiniais riešutais. Jums tikrai jis patiks ir norėsite jo vėl ir vėl! Būtinai išbandykite!
Ingredientai:
Tešlai:
- Cukrus – 80 g
- Trynys – 2 vnt.
- Grietinė 30% – 65 g
- Vanilinis cukrus – 8 g
- Miltai – 350 g
- Kepimo milteliai – 3 g
- Druska – 1/3 arbatinio šaukštelio
- Sviestas – 145 g.
Įdarui:
- Džiovinti abrikosai – 250 g
- Abrikosų uogienė – 80 g
- Kiaušinio baltymai – 2 vnt.
- Druska – žiupsnelis
- Cukrus – 60 g
- Graikiniai riešutai – 100 g.
Gaminimas:
Sumaišykite cukrų, kiaušinio trynius, grietinę ir vanilinį cukrų. Į atskirą dubenį sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską ir šaltą sviestą, viską sutrinkite į trupinius.
Į paruoštą trupinių tešlą supilkite trynių mišinį. Greitai išminkykite tešlą, padalinkite į tris lygias dalis, suvyniokite jas į foliją. Tada dvi tešlos dalis įdėkite į šaldytuvą, o trečiąją – 1 valandai į šaldiklį. Susmulkinkite džiovintus abrikosus maišytuvu, įdėkite abrikosų uogienės ir gerai išmaišykite. Graikinius riešutus sutrinkite trintuvu atskirai nuo džiovintų abrikosų.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Vieną tešlos dalį išimkite iš šaldytuvo, iškočiokite ant kepimo popieriaus, sudėkite į formą ir suformuokite mažus šonus. Ant viršaus paskleiskite abrikosų įdarą. Tada išimkite ir iškočiokite antrą tešlos dalį iš šaldytuvo, uždenkite abrikosų įdarą, padarydami mažus šonus.
Toliau plakite baltymus su žiupsneliu druskos. Nenutraukdami plakimo, mažomis porcijomis įdėkite cukraus. Plakite iki standžių putų. Tada į baltymus sudėkite paruoštus graikinius riešutus. Švelniai išmaišykite mentele ir sudėkite įdarą ant tešlos. Ant viršaus užtarkuokite tešlą iš šaldiklio.
Kepkite 170 laipsnių temperatūroje maždaug 50 minučių. Jei norite, viršų apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!