Pagaliau sulaukėme vasaros. Daugumai mūsų šis metų laikas asocijuojasi su braškėmis, nes šiuo laikotarpiu galime kur kas dažniau ruošti braškinius desertus.
Šį kartą siūlome išbandyti braškinio pyrago receptą: paruošti šį desertą yra labai paprasta, o jo skonis bus tikrai įspūdingas. Sugaišite vos 15 minučių, o tuomet beliks tik pašauti pyragą į įkaitintą orkaitę.
Jums reikės:
- 200 g kvietinių miltų
- 40 g krakmolo
- 3 kiaušinių
- 140 g cukraus
- 150 g grietinės
- 30 ml saulėgrąžų aliejaus
- Vanilinio cukraus (pagal skonį)
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 400-500 g braškių
Kaip gaminti?
Kruopščiai nuplaukite braškes. Kiekvieną uogą perpjaukite per pusę arba supjaustykite į 4 dalis.
Giliame dubenyje išplakite tris kiaušinius su cukrumi. Plakite, kol masė taps balta (jos tūris turėtų padvigubėti). Tai užtruks maždaug 5 minutes.
Įpilkite grietinės ir saulėgrąžų aliejaus, įberkite vanilinio cukraus.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir krakmolu. Įmaišykite į tešlą.
Pusę tešlos supilkite į riebalais išteptą skardą. Ant viršaus išdėliokite pusę braškių.
Užpilkite likusia tešla, ant viršaus išdėliokite likusias braškes.
Kepkite pyragą 45 minutes iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Tai – tobulas desertas prie rytinės kavos ar vakarinės arbatos! Jei norite pasidaryti nedidelę šventę, gabalėlį šio pyrago patiekite su kaušeliu ledų. Pyragą taip pat galite papuošti šokoladu ir kokoso drožlėmis. Jei mėgstate braškes, tiesiog privalote išbandyti šį receptą!
Skanaus!