Pyragas iš minkštos, lengvos tešlos tikrai nepaliks abejingų.
Tai – klasikinis pyragas su braškėmis, kurį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji.
Paruošti šį pyragą yra labai paprasta: tešlą sumaišysite vos per 5 minutes, o tuomet beliks pašauti pyragą į orkaitę.
Jums reikės:
- 2 ir 1/4 stiklinės miltų (420 g)
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 1 stiklinės cukraus (220 g)
- žiupsnelio druskos
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių
- 100 ml augalinio aliejaus
- 1 stiklinės pieno (300 ml)
- 1 stiklinės braškių (200 g)
Kaip gaminti?
Suberkite miltus į gilų dubenį.
Suberkite kepimo miltelius.
Įberkite cukraus ir šiek tiek druskos.
Įberkite vanilinio cukraus.
Įmuškite kiaušinius.
Įpilkite aliejaus.
Sumaišykite mentele.
Palaipsniui supilkite pieną ir išmaišykite.
Braškes supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Į tešlą suberkite braškes ir gerai išmaišykite.
Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 35-40 minučių 180°C temperatūroje.
Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar pyragas iškepęs.
Kai pyragas atvės, išimkite jį iš kepimo formos.
Viršų pabarstykite cukraus pudra.
Štai ir viskas – galite patiekti.
Skanaus!