Lengvas fantastiško braškių pyrago receptas, kuris atgaivins karštomis dienomis. Mūsų namuose tai įprastas skanėstas, nes jis visiems labai patiko.
Šį puikų receptą radome jums „YouTube“ kanale. Būtinai paragaukite šio skanaus braškių pyrago.
Jums reikės:
Tešlai:
- 120 g sviesto
- 120 g cukraus
- 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
- 3 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 140 g maltų migdolų
- 40 g paprastų miltų
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
Kremui:
- 100 ml plakamosios grietinėlės
- 2 šaukštelių grietinėlės standiklio
- 200 g maskarponės
- 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus arba 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- 40 g cukraus pudros
- 2 arbatinių šaukštelių grietinėlės standiklio
- citrinos žievelės
Viršui:
- 800 g braškių
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 2 pakelių želė, kukurūzų krakmolo arba pudingo miltelių
- 4 šaukštų cukraus
- 400 ml vandens arba sulčių
Gaminimo eiga:
Nuplautas braškes supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į dubenį.
Suberkite cukrų ir palikite pastovėti.
Į didelį dubenį sudėkite minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, druską.
Maišytuvu plakite 1-2 minutes.
Tada suberkite maltus migdolus, miltus, kepimo miltelius.
Išplakite elektriniu maišytuvu.
Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą torto formą.
Kepkite 30 minučių 180°C temperatūroje.
Į didesnį dubenį supilkite grietinėlę, standiklį ir išplakite.
Tada sudėkite maskarponę.
Taip pat įmaišykite vanilinį cukrų, cukrų, standiklį, citrinos žievelę.
Sumaišykite mentele.
Atvėsusį pagrindą perkelkite ant lėkštės.
Įdėkite jį į torto formą, išklotą maistine plėvele.
Pagrindą aptepkite kremu.
Kruopščiai paskirstykite jį po visą paviršių.
Ant kremo išdėliokite griežinėliais supjaustytas braškes.
Į puodą supilkite braškių sultis, želė ir cukrų.
Maišykite, kol želė ištirps.
Tada įpilkite vandens.
Nuolat maišydami kaitinkite mišinį iki virimo.
Kai tik mišinys sutirštės, supilkite jį ant braškių.
Ant viršaus pabarstykite smulkintomis pistacijomis ir padėkite pyragą į šaldytuvą.
Leiskite jam gerai atvėsti.
Mėgaukitės!
Instrukcijos vaizdo įraše: