Parduotuvėse galite rasti daug įvairių rūšių pyragų, tačiau tokio skanėsto, pagal receptą iš „YouTube“ kanalo, parduotuvėje tikrai nenusipirksite! Skonis nepamirštamas, o kartą paragavę jį gaminsite nuolat!
Jums reikės:
- 550 g paprastų miltų
- 2 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 400 g apelsinų arba mandarinų
- 16 g šviežių mielių arba 7 g sausų mielių
- 60 g cukraus (pagal skonį galite dėti daugiau arba mažiau)
- 1 valgomojo šaukšto minkšto sviesto
Aptepimui:
- Kiaušinio ir pieno
Įdarui:
- „Nutella“ arba kitokio šokolado kremo
Paskutiniam aptepimui ir apibarstymui:
- medaus + smulkintų riešutų
Gaminimo eiga:
Į didelį dubenį sudėkite nuluptus ir atskirtus skiltelėmis apelsinus arba mandarinus.
Tada sudėkite kiaušinius, cukrų, mieles ir viską sudėkite į maišytuvą, ir trinkite apie 5 minutes.
Sutrintą masę pertrinkite per sietelį, įberkite šiek tiek miltų ir žiupsnelį druskos.
Viską gerai išmaišykite, tada sudėkite šaukštą minkšto sviesto ir likusią dalį miltų.
Užminkykite vientisą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 valandą pastovėti.
Perkelkite tešlą ant riebalais patepto stalo paviršiaus ir šiek tiek patepkite rankas aliejumi.
Iš tešlos suformuokite nedideles bandeles ir glaudžiai, vieną šalia kitos, sudėkite į kepimo formą.
Uždenkite maistine plėvele ir palikite kilti dar valandą. Išplakite kiaušinį su trupučiu pieno ir aptepkite pyragą.
Dekoravimo maišelį su ilgu antgaliu pripildykite „Nutella“ ar kitu šokoladiniu kremu ir įspauskite jo į kiekvieną bandelę.
Taip įdarytą pyragą kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Paruoštą pyragą galite aptepti medumi ir apibarstyti smulkintais riešutais.
Galite patiekti!
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: