Apelsininis pyragas bus labai skanus desertas prie arbatos. Vaisiai jam suteikia unikalų skonį, tad jis tikrai visiems patiks.
Ingredientai:
- Miltai – 150 g
- Kiaušinio – 6 vnt.
- Cukrus – 320 g
- Krakmolas – 100 g
- Apelsinai – 2 vnt.
- Grietinėlė – 800 ml
- Kiaušinio tryniai – 6 vnt.
- Druska – žiupsnelis
- Vanilino – 1 valgomasis šaukštas
- Juodasis šokoladas – 300 g
- Sviestas – 20 g
- Kepimo milteliai – 20 g.
Gaminimas:
Sumuškite kiaušinius ir sumaišykite su 180 g cukraus, tada sudėkite kepimo miltelius, 150 g miltų, 60 g kukurūzų krakmolo ir apelsino žieveles, sutarkuotas smulkia tarka. Viską gerai išmaišykite. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Paruoškite kremą: sumaišykite kiaušinio trynius, 140 g cukraus, vaniliną, druską ir 40 g krakmolo. Susmulkinkite antrojo apelsino žievelę ir išspauskite sultis. Supilkite 500 ml grietinėlės ir sumaišykite su apelsinų sultimis. Sudėkite žieveles ir uždėkite mišinį ant ugnies. Kaitinkite 2 minutes ant labai silpnos ugnies. Gerai išmaišykite.
Grietinėlę filtruokite per sietelį ir virkite, kol sutirštės. Tada uždenkite maistine plėvele ir leiskite atvėsti. Paruoštą biskvitą atvėsinkite, tada perpjaukite į dvi dalis. Iš likusio apelsino išspauskite sultis ir aplaistykite jomis biskvitą, užtepkite šiek tiek kremo ir uždėkite antrąją biskvito dalį.
Paruoškite glazūrą: į puodą supilkite 300 ml. grietinėlės, sudėkite šokoladą ir 20 g sviesto, uždėkite ant ugnies ir virkite, kol susidarys glazūra. Užpilkite glajų ant pyrago.