Jums reikės tik 600 g miltų, 4 kiaušinių, 250 ml pieno, 250 g sviesto, 200 g cukraus, ir pagaminsite fantastiškai minkštą ir skanią pynutę su puikiu kakaviniu įdaru!
Šį skanų receptą jums radome internete.
Jums reikės:
Tešlai:
- 600 g paprastų miltų
- 3 kiaušinių
- 3 šaukštų aliejaus
- 3 pakelių vanilinio cukraus
- 50 g šviežių mielių
- 250 ml pieno
- 1 kiaušinio patepimui
Įdarui:
- 250 g sviesto
- 200 g cukraus
- 4 šaukštų kakavos miltelių
Gaminimo eiga:
Pašildykite pieną mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas.
Į pieną suberkite mieles ir įberkite vanilinio cukraus.
Mišinį išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje maždaug 10-15 minučių, kol mielės suaktyvės ir paviršiuje pradės formuotis burbuliukai arba putos.
Tada į gilų dubenį persijokite paprastus miltus, supilkite suputojusį pieną su mielėmis, įpilkite aliejaus ir įmuškite tris kiaušinius, ir išmaišykite taip, kad gautumėte vientisą tešlą, kuri turėtų būti lygi, elastinga ir nelipni.
Miltų įberkite pagal poreikį, galbūt šiek tiek daugiau, galbūt – mažiau.
Iš tešlos suformuokite rutulį, įdėkite jį į gilų dubenį ir uždenkite švariu rankšluosčiu arba maistine plėvele.
Leiskite tešlai pailsėti ir pakilti šiltoje vietoje apie 1 valandą.
Tuo tarpu paruoškite kakavos įdarą. Dubenyje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir maišykite plaktuvu, kol cukraus kristalai visiškai ištirps.
Tada suberkite kakavos miltelius ir vėl maišykite, kol gausite vientisą ir purią tamsiai rudą masę. Ją padalykite į tris lygias dalis, į tris dubenėlius.
Kai tešla pakils ir padvigubės, išverskite ją ant darbo paviršiaus, lengvai pabarstyto miltais. Tešlą dar šiek tiek minkykite rankomis, suformuokite cilindrą ir padalykite jį į tris lygias dalis.
Tada kiekvieną iš jų iškočiokite į ilgą, ploną stačiakampį. Kiekvieno iš jų paviršių patepkite trečdaliu kakavos kremo ir susukite į standų ritinėlį.
Tada sujunkite viename gale visas tris juosteles su kakavos įdaru, kad jos neišsiskirtų, ir supinkite į paprastą pynę.
Suriškite supintų gijų galus ir gerai suspauskite, kad neišsipintų, ir perkelkite paruoštą pynę ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Į dubenį įmuškite paskutinį kiaušinį ir išplakite šakute.
Silikoniniu šepetėliu visą pynutės paviršių patepkite kiaušiniu.
Įdėkite kepimo skardą į iki 170°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 minučių.
Paruoštą pyragą atvėsinkite, supjaustykite nedidelėmis porcijomis ir patiekite ant stalo.
Linkime gero skonio!