Purus ir skanus kavos pyragas, kurį gali pasigaminti net ir visiškai pradedantysis. Jo skonis toks tobulas ir unikalus, kad apsilaižysite visus pirštus. Lengvas tobulo pyrago receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
Tešlai:
- 1 puodelio granuliuoto cukraus (180 g);
- 4 didelių kiaušinių;
- 1 puodelio augalinio aliejaus (190 g);
- 1 puodelio vandens (200 ml);
- 2,5 stiklinės paprastų miltų (350 g);
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo (40 g);
- 10 g kepimo miltelių;
- 10 g vanilės miltelių;
- 3 valgomieji šaukštai kakavos (45 g).
Laistymui:
- 2 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos (2,5 g);
- 2 valgomieji šaukštai granuliuoto cukraus (40 g);
- 1/2 puodelio karšto vandens (100 ml);
- 2 puodeliai pieno (400 ml).
Papuošimui:
- 100 g lydyto pieniško šokolado;
- Nesūdyti žemės riešutai.
Ką daryti:
Į dubenį supilkite cukrų ir įmuškite kiaušinius. Gerai išmaišykite mikseriu. Supilkite aliejų ir vandenį ir išmaišykite šluotele. Į mišinį sudėkite persijotus miltus su krakmolu, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir kakava. Kruopščiai sumaišykite su šluotele.
Kepimo formą kruopščiai ištepkite sviestu. Supilkite tešlą. Formą dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių 170laipsnių temperatūroje. Kol pyragas kepa, paruoškite kavos glajų.
Ruoškite klasikiniu būdu: į indą suberkite kavą, cukrų ir užpilkite karštu vandeniu. Maišykite, kol ištirps kava ir cukrus. Galiausiai įpilkite pieno ir išmaišykite. Susmulkinkite žemės riešutus ant kieto paviršiaus. Iškepus užpilkite pyragą kavos mišiniu.
Kai tik kava susigers, išimkite pyragą iš formos. Viršų užpilkite ištirpintu šokoladu ir pabarstykite žemės riešutais. Galite patiekti.
Linkime jums skanaus!
Vaizdo įrašas: