Labai greitas ir labai skanus pyragas. Rekomenduojame rinktis rūgštesnę uogienę, o tešlą susmaigstyti šakute ir apšlakstyti trupučiu kavos ar kakavos, kad būtų dar drėgnesnė.
Sudėtis
- 300 g pusiau rupių miltų
- 150 g cukraus pudros
- 100 g sviesto
- 2 šaukštai aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštas tirpios „Nescafe“ kavos
- 3 šaukštai kakavos
- 250 ml pieno
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštas romo
- uogienė
Glajui
- 150 g ištirpinto šokolado
- 200 g grietinės
Paruošimas
Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki putų. Taip pat supilkite aliejų ir sviestą (sviestas turi būti ištirpęs ir drungnas). Galiausiai suberkite birius ingredientus ir sumaišykite vienalytę tešlą. Tada pridėkite kavos mitelių.
Tešlą sudėkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą. Kepkite 180° C temperatūros orkaitėje apie 15 minučių. Dar ant šilto pyrago užtepkite uogienės. Leiskite atvėsti ir paruoškite glajų.
Ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite su grietine. Užpilkite ant pyrago. Taip pat galite apibarstyti kakava arba trupučiu kavos.
Padėkite sustingti šaldytuve.