Neįprastas pyragas su apelsinų sultimis, kakava ir kokosų drožlėmis, paruoštas pagal „YouTube“ kanalo receptą. Jo nereikia kepti ar į jį dėti želatinos – jis paruošiamas iš pačių paprasčiausių ingredientų! Šis desertas labai minkštas, skanus ir saldus. Jis tiesiog tirpsta burnoje!
Jums reikės:
- 500 ml apelsinų sulčių (paprastų arba šviežiai spaustų)
- 45 g kukurūzų krakmolo (4 valgomųjų šaukštų)
- 220 g cukraus (12 valgomųjų šaukštų)
- 1 litro pieno
- 140 g manų kruopų (9 šaukštų)
- 2 šaukštų kakavos miltelių
- 2 šaukštų kokosų drožlių
- 25 g sviesto (valgomojo šaukšto)
- 10 g vanilinio cukraus
Mes pyragą ruošėme 1,5 litro talpos silikoninėje kepimo formoje, skirtoje pyragams kepti.
Tačiau galite naudoti bet kokią norimą formą – metalinį, stiklinį ar paprastą dubenį, tačiau prieš tai patepkite jį paprastu saulėgrąžų aliejumi.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite apelsinų sluoksnį: apelsinų sultis supilkite į puodą su storu dugnu.
Įberkite 50 g cukraus ir kukurūzų krakmolo. Labai gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
Paruoštą mišinį virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, 1 minutę nuo užvirimo momento. Masė turi sutirštėti.
Gautą pudingą supilkite į gilią formą. Tolygiai paskirstykite. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Paruoškite pieno sluoksnį: į puodą su storu dugnu supilkite šaltą pieną. Suberkite manų kruopas, 170 g cukraus, vanilinį cukrų ir kokoso drožles. Gerai išmaišykite.
Mišinį virkite nuolat maišydami ant vidutinės ugnies apie 1 minutę nuo užvirimo momento. Mišinys turi pakankamai sutirštėti.
Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite sviestą. Gerai išmaišykite.
Pusę paruoštos tešlos sudėkite į formą ir tolygiai paskirstykite ant apelsinų sluoksnio.
Į likusį mišinį suberkite kakavos miltelius. Išmaišykite iki vientisos masės.
Jį tolygiai paskirstykite ant balto sluoksnio.
Leiskite desertui atvėsti iki kambario temperatūros, tada jį uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms, kol visiškai atvės.
Kai atvės, išimkite iš šaldytuvo ir plonu peiliu atsargiai atskirkite nuo formos kraštų. Tada atsargiai išverskite į lėkštę.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: