Šis kavos pyragas maloniai jus nustebins. Jį nesunku pagaminti ir skoniu jis truputį primena tiramisu. Verta išmėginti, ar ne?
Sudėtis
100 ml kefyro
4 šaukšteliai tirpios kavos
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
100 g sviesto
130 g miltų
1 šaukštelis sodos
200 ml grietinės + 3-4 šaukštai cukraus
Gaminimas
Į kefyrą sudėkite 3 šaukštelius kavos ir išmaišykite. Kefyras turėtų būti kambario temperatūros. Palikite pastovėti 20 min.
Kiaušinius išplakite iki purių putų. Tada suberkite sukrų ir plakite ne ilgiau kaip 3 minutes, kad cukrus ištirptų. Tada sudėkite minkštą sviestą.
Supilkite kefyrą ir viską išmaišykite. Suberkite miltus ir viską išplakite, geriausia maišytuvu. Galiausiai sudėkite sodą, nugesintą su actu, ir viską išmaišykite.
Kepkite orkaitėje 160–170 laipsnių temperatūroje, kol iškeps. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Kai iškeps, leiskite atvėsti ir tuo metu pasiruoškite kremą.
Į grietinę sudėkite likusį šaukštelį kavos ir suberkite 3-4 šaukštus cukraus. Išmaišykite ir leiskite pastovėti, kol kava ištirps.
Po pusvalandžio pyragą perpjaukite į dvi dalis. Kiekvieną dalį sutepkite kremu. Palaukite 15 minučių, kad pirmasis kremo sluoksnis įsigertų, ir sutepkite antruoju sluoksniu.
Pyragus sudėkite vieną ant kito, o viršų sutepkite kremu. Galite pabarstyti tarkuotu šokoladu. Palikite susigerti kelioms valandoms ar net per naktį.
Kavos pyragas taps šauniu desertu, kurį norėsite gaminti ne kartą.