Šį paprastą pyragą paruošite vos per 15 minučių, o jo skonis sužavės ne tik šeimos narius, bet taip pat ir svečius!
Jums reikės:
2 didelių vaflių
350 g uogienės
250 g sausainių (34 vnt.)
100 ml vandens
100 g cukraus
125 g sviesto
50 g šokolado
1 šaukšto kakavos
70 g maltų graikinių riešutų
150 g maltų sausainių
1 šaukšto romo esencijos
Papuošimui (neprivaloma):
50 g baltojo šokolado
50 g juodojo šokolado
6 šaukštų plaktos grietinėlės
Kaip gaminti?
Vaflių plokštes ištepkite uogiene.
Dėkite sausainių sluoksnį.
Į puodą įpilkite 100 ml vandens ir įberkite100 g cukraus.
Kaitinkite ir maišykite, kol cukrus ištirps. Įdėkite sviesto, šokolado ir kakavos.
Maišykite, kol gausite vienalytę konsistenciją. Įdėkite romo esencijos, maltų riešutų ir maltų sausainių. Išmaišykite.
Gautą masę tepkite ant sausainių sluoksnio, o tuomet dėkite antrą sausainių sluoksnį. Uždenkite uogiene išteptu vafliu.
Prispauskite pyrago viršų padėkliuku, ant kurio padėkite pakuotę pieno, uogienės stiklainį, ar pan. 2-3 valandas laikykite šaldytuve.
Ištirpinkite baltąjį šokoladą, įpilkite grietinėlės, maišykite. Gauta mase padenkite pyrago paviršių. Ištirpinkite juodąjį šokoladą, ir juo puoškite pyrago viršų.
Skanaus!