Puikus ir greitas pyragas iš obuolių ir iš su grietine paruošiamos purios tešlos. Mes radome jums šį receptą „YouTube“ kanale, išbandykite – jis yra puikus!
Jums reikės:
- obuolių – 2 vnt.
- sviesto – gabalėlio
- vandens 20 ml + citrinos sulčių 20 ml + cinamono ir cukraus 20 g (obuoliams apibarstyti)
- grietinės – 200 g
- sviesto- 50 g
- paprastų miltų – 130 g
Gaminimo eiga:
Norėdami subalansuoto skonio, rinkitės saldžiarūgščius obuolius.
Juos supjaustykite plonais griežinėliais.
Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto, suberkite obuolių skilteles, sumaišykite, įpilkite vandens ir citrinos sulčių, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
Palikite keletą minučių keptuvėje, kol skiltelės suminkštės.
Kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir vanile pagal savo skonį.
Įdėkite minkšto sviesto ir grietinės, plakite šluotele.
Įberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite tešlą.
Patarimas: jei masė labai tiršta, įpilkite 20 ml pieno.
Tešlą supilkite ant obuolių skiltelių į keptuvę, uždenkite dangčiu ir kepkite 12 minučių ant silpnos ugnies.
Naudodami lėkštę, apverskite pyragą ir keletą minučių kepkite kitą pusę (patikrinkite, ar iškepė, dantų krapštuku).
Kvapnus ir subtilus pyragas yra paruoštas, patiekite jį atvėsusį.
Jei norite, galite grietinę išplakti su cukraus pudra ir šiuo kremu aptepti pyrago viršų.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo instrukcijos: