Kalėdoms tinka ir gyva, ir negyva eglutė. Vieną statykite kambaryje, o kitą – ant stalo. Pyragas „Kalėdinė eglutė“ papuoš šventinį stalą… bent jau trumpam, nes svečiai tikrai šį pyragą išgraibstys!
Reikės:
pyrago tešlos (tinka ir mielinė)
400 g špinatų (tinka ir šaldyti)
grietinėlės sūrio
česnakų
tarkuoto sūrio
Provanso žolelių
druskos
pipirų
sviesto arba alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Iškočiokite tešlą ir iš jos išpjaukite trikampį, kuris bus būsimos eglutės forma. Jums reikės dviejų tokių gabalų.
Sumaišykite susmulkintus špinatus su grietinėlės sūriu, tarkuotu sūriu, druska, pipirais ir Provanso žolelėmis. Suberkite susmulkintą česnaką ir masę paskirstykite ant tešlos.
Uždenkite įdarą antruoju tešlos sluoksniu, ant kurio padarykite horizontalias juosteles. Tam naudokite peilio užpakalinę dalį.
Šonuose padarykite pjūvius, tik nesiekite pačio eglutės centro. Tada sulenkite kiekvieną šakelę spirale į viršų, link vainiko.
Kepkite eglutę 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Kai iškeps, sutepkite lydytu sviestu arba alyvuogių aliejumi su žolelėmis ir smulkintu česnaku.
Paprastai pyragas „Kalėdinė eglutė“ net nespėja atvėsti. Visi puola jo ragauti.