Puikus skanaus slyvų pyrago be cukraus ir glitimo receptas. Paprastas sveiko deserto receptas, kurį pavyks labai skaniai pasigaminti jau iš pačio pirmo karto. Išskirtinis sveiko avižinių dribsnių pyrago receptas iš „YouTube“ kanalo apie sveikus desertus.
Jums reikės:
- 130 g avižinių dribsnių
- 160 ml vandens
- 150 g graikiško jogurto
- 2 kiaušinių
- 60 g saldiklio eritritolio
- 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
- 60 g graikinių riešutų
- 150 g džiovintų slyvų
- 40 g migdolų miltų
- žiupsnelio druskos
- 6 g kepimo miltelių
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- migdolų drožlių papuošimui
Gaminimo eiga:
Į gilų dubenį supilkite avižinius dribsnius.
Juos užpilkite karštu vandeniu, išmaišykite ir palikite 5-10 min.
Po viso to laiko sudėkite jogurtą.
Išmaišykite mentele.
Į atskirą švarų dubenį įmuškite kiaušinius.
Įmaišykite saldiklį.
Viską gerai išmaišykite plaktuvu.
Kiaušinių mišinį supilkite į dubenį su avižiniais dribsniais.
Gerai išmaišykite.
Supilkite aliejų ir išmaišykite.
Ant kieto pagrindo susmulkinkite graikinius riešutus.
Slyvas supjaustykite mažais kubeliais.
Sudėkite riešutus ir slyvas į tešlą ir išmaišykite.
Tada į tešlą suberkite miltus.
Įberkite druskos, kepimo miltelių ir sodos.
Kruopščiai išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite aliejumi arba sviestu ir sudėkite tešlą.
Viršų pabarstykite migdolų drožlėmis.
Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 40-45 minutes 180°C temperatūroje.
Iškepusį pyragą palikite atvėsti ir po to patiekite ant stalo.
Linkime gero skonio!
Instrukcijos vaizdo įraše: