Home Receptai Pyragai Švediškas avižinių dribsnių pyragas. Jokių miltų – tiesiog puikus receptas!

Švediškas avižinių dribsnių pyragas. Jokių miltų – tiesiog puikus receptas!

0
Švediškas avižinių dribsnių pyragas. Jokių miltų – tiesiog puikus receptas!

Sveikuoliškas pyragas iš avižinių dribsnių ir vaisių, kuriame nėra nė gramo miltų! Išbandykite šį fantastišką receptą, ir jums jis tikrai patiks.

Šį puikų receptą radome jums „YouTube“ kanale.

Avižinių dribsnių nauda:

  • Sumažina aukštą cholesterolio kiekį kraujyje ir aukštą kraujospūdį
  • Širdies ir kraujagyslių ligų prevencija
  • Normalizuoja glikemijos indeksą
  • Skatina gerą virškinimą, šalina pilvo skausmus
  • Pašalina vidurių ir pilvo pūtimo pojūtį
  • Užtikrina reguliarų tuštinimąsi
  • Išvalo gaubtinę žarną nuo nepageidaujamų medžiagų
  • Gerina kaulų ir sąnarių darbo kokybę
  • Geresnė dantų, nagų ir plaukų būklė
  • Užkerta kelią osteoporozės vystymuisi
  • Skatina kraujo ląstelių gamybą, anemijos prevencija
  • Teigiamai veikia nervų sistemą, mažina stresą
  • Skatina koncentraciją, dėmesį ir kokybišką miegą

Jums reikės:

  • 200 g avižinių dribsnių
  • 400 ml pieno
  • 2 kiaušinių
  • 40 g cukraus pudros (arba cukranendrių cukraus ar medaus)
  • Žiupsnelio druskos
  • 10 g kepimo miltelių
  • 1 obuolio
  • 50 g mėlynių

Gaminimo eiga:

Avižinius dribsnius užpilkite pienu.

Palikite maždaug 5-10 minučių pastovėti, kad jie išbrinktų.

Tada įmuškite du kiaušinius.

Suberkite cukrų, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius.

Gerai išmaišykite.

Į avižinius dribsnius įmaišykite išplaktus kiaušinius.

Kepimo indą ištepkite sviestu.

Tešlą sudėkite į kepimo indą.

Įdėkite 50 g bet kokių mėgstamų uogų.

Supjaustykite sviestą mažais gabalėliais ir uždėkite ant pyrago viršaus.

40 minučių pašaukite į 180°C įkaitintą orkaitę.

Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.

Linkime gero skonio!

Instrukcijas vaizdo įraše rasite čia: