Šis skanus dviejų spalvų pyragas yra dviejų skirtingų skonių – vanilės ir kakavos. Jis puikiai tinka prie arbatos ar kavos, ir greitai paruošiamas, užsukus netikėtam svečiui. Jį gali pagaminti net pradedančioji namų šeimininkė, be to, jis paruošiamas iš įprastų ingredientų.
Vadovaukitės šiuo paprastu receptu iš „YouTube“ kanalo, ir jums tikrai pavyks!
Jums reikės:
- 16 x 16 x 7 cm dydžio formos
- 70 ml nenugriebto pieno
- 50 ml augalinio aliejaus
- 60 g paprastų miltų
- 4 kiaušinių trynių
- 1/2 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos
- 10 g kakavos
- 4 kiaušinių baltymų
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio citrinų arba apelsinų sulčių
- 70 g cukraus
- Šokolado gabalėlių papuošimui
Gaminimo eiga:
Į dubenį supilkite nenugriebtą pieną, supilkite augalinį aliejų ir persijotus miltus.
Viską sumaišykite iki vientisos masės.
Tada po vieną įmaišykite nuo baltymų atskirtus kiaušinių trynius.
Gautą mišinį padalykite į du dubenis, į vieną suberkite kakavą, į kitą – vanilės esenciją.
Kiaušinių baltymus plakite su trupučiu druskos ir šaukšteliu citrinos sulčių, ir gerai išplakite.
Kai kiaušinių masė suputos, palaipsniui suberkite cukrų ir išplakite iki dar standesnių putų.
Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros, į kakavos mišinį įpilkite pusę plaktos grietinėlės, o į vanilės mišinį – kitą likusią pusę.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, ant dugno supilkite kakavinę tešlą, o ant viršaus, naudodami konditerinį maišelį, tolygiai paskleiskite vanilinę tešlą.
Išlyginkite mentele, o vėliau mažesne mentele padarykite bangas aplink visą kraštą ir galiausiai papuoškite viršų šokolado gabalėliais.
Dėkite formą į gilesnę kepimo skardą, į kurią įpilkite 1 cm verdančio vandens, ir kartu pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 150 – 160°C temperatūroje su apatine ir viršutine kaitra apie 75 minutes.
Viskas baigta!
Iškepusį pyragą supjaustykite riekelėmis ir patiekite.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: