Nepakartojamai skanus kreminis desertas, kurį visi dievina. Šventinis skanėstas, kuris išsiskirs iš kitų ant stalo esančių patiekalų. Skanus kreminis desertas iš „Youtube“ kanalo.
Jums reikės:
Tešlai:
- 4 kiaušinių
- 200 g cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- 150 ml augalinio aliejaus
- 150 ml pieno
- 300 g miltų
- žiupsnelio druskos
- 12 g kepimo miltelių
Karamelei:
- 100 g cukraus
- 1/2 valgomojo šaukšto sviesto
- 100 ml pieno
- 1/2 valgomojo šaukšto krakmolo
Kremui:
- 300 ml plakamos grietinėlės
- 200 g virto sutirštinto pieno
- žemės riešutų
Aptepimui:
- 80 ml pieno.
Gaminimo eiga:
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius.
Tada suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir išplakite mikseriu.
Plakant pamažu supilkite aliejų.
Miltus su kepimo milteliais ir druska į mišinį persijokite per sietelį.
Supilkite šiltą pieną ir plakite mikseriu, kad gautųsi vientisa tešla.
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir vieną dalį supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
Įdėkite formą su tešla į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 minutes 170°C temperatūroje.
Iškepusį biskvitą išimkite iš skardos ir nuimkite kepimo popierių.
Puode karamelizuokite cukrų.
Sudėkite sviestą ir maišykite, kol ištirps.
Stiklinėje sumaišykite pieną su krakmolu, palaipsniui supilkite karamelę ir išmaišykite.
Supilkite karamelę į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Į atskirą dubenį supilkite grietinėlę ir išplakite mikseriu.
Supilkite virtą sutirštintą pieną ir gerai išplakite.
Biskvitą aptepkite pienu.
Naudodami konditerinį maišelį ant viršaus užtepkite plaktos grietinėlės kremą ir tolygiai paskirstykite.
Uždėkite kitą biskvitą ir grietinėle aptepkite viršų bei šonus.
Tada šonus apibarstykite smulkintais žemės riešutais.
Galiausiai viršų papuoškite karamele.
Padėkite desertą į šaldytuvą dviem valandoms ir patiekite.
Linkime gero skonio!
Instrukcijos vaizdo įraše: