Gardus kelių sluoksnių kalėdinis kreminis desertas, kuris iškart taps švenčių hitu. Šventė jūsų skonio receptoriams.
Jums prireiks:
Tešlai:
- 110 g paprastų miltų
- 20 g kakavos
- 4 g kepimo miltelių
- 1 šaukštelio meduolių prieskonių (cinamonas, kalendra, gvazdikėliai, žvaigždanyžius, kardamonas, muskato riešutas, imbieras)
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 2 vidutinio dydžio kiaušinių
- nedidelio žiupsnelio druskos
- 8 g vanilinio cukraus
- 80 g granuliuoto cukraus
- 70 ml pieno (kambario temperatūros)
- 30 g augalinio aliejaus
Kremui:
- 750 ml pieno
- 200 g granuliuoto cukraus
- 16 g vanilinio cukraus
- 80 g kukurūzų krakmolo
- 250 ml šalto pieno
- 4 kiaušinių (M dydžio)
- 360 g sviesto
- 350 g konservuotų mandarinų
- 15 vnt. didelių sausainių
- mandarinų sulčių
Baltajam kremui:
- 250 g plakamos grietinėlės
- 8 g grietinėlės tirštiklio
- 30 g cukraus pudros
- 8 g vanilinio cukraus
Papuošimui:
- 50 g pieniško šokolado
Gaminimo eiga:
- Į dubenį supilkite miltus ir kakavą.
- Tada suberkite kepimo miltelius, meduolių prieskonius, cinamoną ir viską išmaišykite plakimo šluotele.
- Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų ir išplakite plakimo šluotele.
- Į mišinį supilkite cukrų ir išmaišykite.
- Tada supilkite aliejų ir pieną, ir gerai išmaišykite.
- Galiausiai kakavos mišinį persijokite per sietelį ir įmaišykite grietinėlę.
- Tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
- Formą dėkite į orkaitę ir kepkite 20 minučių 175°C temperatūroje.
- Į indą suberkite cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą ir išmaišykite šluotele.
- Pieną užvirinkite, supilkite į mišinį ir išmaišykite.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite į masę ir išmaišykite.
- Puode vidutinėje temperatūroje užvirinkite pieną, supilkite kiaušinių mišinį ir maišykite, kol pasirodys pirmieji burbuliukai, tada virkite apie 30 sekundžių, kol sutirštės.
- Supilkite pudingą į stiklinę formą, uždenkite folija ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
- Atvėsusį biskvitą perpjaukite pusiau horizontaliai ir vieną dalį įdėkite į kepimo indą.
- Į dubenį supilkite minkštą sviestą ir plakite mikseriu apie 3–4 minutes.
- Į sviestą pamažu pilkite du šaukštus pudingo ir plakite mikseriu.
- Dubenyje sutrupinkite antrąją biskvito dalį, supilkite pusę pudingo ir mentele išmaišykite.
- Tada pudingą sudėkite į kepimo formą ant biskvito ir tolygiai paskleiskite.
- Konservuotų mandarinų sultis nukoškite į dubenį ir pilkite ant deserto.
- Užtepkite likusį pudingo sluoksnį ir išlyginkite.
- Pamirkykite biskvitą mandarinų sultyse ir paskleiskite ant pudingo.
- Desertą padėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
- Į gilų dubenį supilkite grietinėlę, suberkite tirštiklį, cukrų, vanilinį cukrų ir plakite mikseriu grietinėlę.
- Biskvitus ištepkite plakta grietinėle ir išimkite desertą iš formos.
- Viršų papuoškite tirpintu šokoladu ir patiekite.
Skanaus!
Vaizdo įrašą galite pamatyti čia: