Šis stebėtinai skanus, subtilus obuolių pyragas su manų kruopomis yra bulgarų virtuvės patiekalas. Skubu patikinti, kad toks pyragas tikrai nenuvils. Pirma, pats receptas yra neįprastai paprastas, jam nereikia jokių specialių kulinarinių įgūdžių.
Antra, jis paruošiamas labai greitai. Galiausiai, kaip sakiau, yra nuostabiai skanu. Rezultatas viršys visus jūsų lūkesčius!
Jums reikės:
stiklinės manų kruopų
Stiklinės miltų
Stiklinės cukraus
Stiklinės pieno
pusantro šaukštelio kepimo miltelių
citrinos sultys
5 vidutinio dydžio obuoliai.
Gaminimas:
Šio pyrago paruošimas yra gana neįprastas, tačiau rezultatas bus nuostabus. Pirmiausia sumaišykite visus sausus produktus: manų kruopas, miltus, cukrų, kepimo miltelius. Taip pat galite pridėti žiupsnelį druskos, bet nebūtinai.
Obuoliai turi būti tarkuoti. Sutarkavus nedelsiant apšlakstykite citrinų sultimis, kitaip obuoliai patamsės.
Imame kepimo indą, sutepame jį margarinu ar sviestu, tolygiai supilame stiklinę paruošto sausų produktų mišinio, uždedame sluoksnį obuolių, tada vėl sausą mišinį ir obuolius.
Prieš dėdami pyragą į orkaitę, tolygiai užpilkite pyragą stikline verdančio pieno, pyragą atsargiai subadykite peiliu ar šakute, kad pienas pasiektų apatinį sluoksnį. Šis pyragas kepamas maždaug 50–60 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.