Tokie pyragaičiai su dešrele gali būti užkandis vaikų vakarėliuose ir piknikuose, nes šio patiekalo tešla yra minkšta ir skaniai gardi.
Jums reikės:
- Pienas – 250 ml.
- Šviežios mielės – 30 g
- Cukrus – 4 šaukštai
- Druska -1 šaukštelis
- Sviestas – 100 gr
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Miltai – 550 g
- Dešrelės – 16 vnt.
Aptepimui:
- kiaušinio trynys – 1 vnt.
- Pienas – 2 šaukštai
- Cukrus – 0,5 šaukštelio
- sezamo nebūtinai.
Gaminimas:
Gaminkite mielinę tešlą. Pieną lengvai pašildykite iki šiltos būsenos (38–40 laipsnių) ir jame ištirpinkite mieles, įpilkite cukraus ir druskos ir išmaišykite. Sviestą ištirpinkite, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į pieno-mielių mišinį. Įmuškite kiaušinius. Dalimis suberkite išsijotus miltus ir minkykite tešlą. Minkykite bent 10 minučių. Tešlą sudėkite į didelį dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti ramioje vietoje 1,5 valandos. Po pusantros valandos tešlos tūris padidės 2–3 kartus. Tešlą padėkite ant darbinio paviršiaus, lengvai pabarstytą miltais, ir švelniai išminkykite. Padalinkite į keletą vienodo dydžio gabalėlių. Bandelių skaičius ir dydis gali skirtis ir priklauso nuo dešrelių dydžio.
Kiekvieną tešlos gabalą iškočiokite. Įdėkite dešrelę (arba pusę, jei jos yra labai didelės), antrąją pusę įpjaukite maždaug 0,5 cm storio juostelėmis. Atsargiai apvyniokite dešrelę tešla pradedant nuo krašto. Susukite tešlos juosteles iš apačios, uždarykite dešreles su tešla šonuose ir taip suformuokite bandelę. Formuokite taip visas bandeles.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, kepimo skardą įtieskite popieriumi. Pyragaičius išdėliokite skardoje paliekant tarpus tarp jų ir palikite 20 minučių pakilti, uždengus rankšluosčiu.
Sumaišykite trynį su pienu, prieš kepdami sutepkite pyagaičius šiuo mišiniu ir, jei norite, pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 25-30 minučių, kol pyragaičiai su dešrele taps auksinės spalvos. Atvėsinkite dešreles tešloje ir patiekite!