Tikrai kiekviena šeimininkė susidūrė su tokia situacija kaip netikėtų svečių apsilankymas. Pirmiausia siūlote jiems arbatos ar kavos, tačiau kyla klausimas: ką patiekti su karštu gėrimu? Mūsų redakcija rado išeitį iš šios situacijos. Greitas varškės pyragas jus išgelbės ir svečiai bus labai patenkinti.
Varškės pyragas yra tinkamas bet kuriuo metų laiku ir bet kuriuo paros metu. Jį lengva paruošti, o jo skonis ypatingai švelnus. Tiesiog viską sumaišykite viename dubenyje ir pašaukite į orkaitę. Ir šis pyragas taps jūsų mėgstamiausiu!
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 2 puodelių
- Cukraus 1,5 puodelio
- Grietinės 4 šaukštų
- Kiaušinių 4 vnt.
- Varškės 400 g
- Sviesto 100 g
- Sodos 1 šaukštelio
- Druskos 0,25 šaukštelio
- Graikinių riešutų pagal skonį
- Razinų pagal skonį
- Džiovintų vaisių pagal skonį
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Masė turėtų pašviesėti, o cukrus visiškai ištirpti.
Į kiaušinius įpilkite grietinės ir lydyto sviesto, sudėkite varškę, sodą, druską.
Viską gerai išmaišykite, o tada masę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Suberkite persijotus miltus ir dar kartą gerai išmaišykite. Jei norite, pridėkite džiovintų vaisių, razinų ar graikinių riešutų.
Į formą įtieskite kepimo popieriaus ir supilkite tešlą, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 30 minučių.
Iškepus, pirmiausia leiskite pyragui šiek tiek atvėsti kepimo formoje, tada visiškai jį atvėsinkite ant rankšluosčio.